Pling!
Oh nee hè, daar is er weer zo een… Zo’n appje waar je zo niet op zit te wachten. Zo’n appje die je handen laat trillen en je adrenalinepeil doet stijgen… Zo’n appje waar je buikpijn van krijgt… En het is niet eens mijn telefoon waar dat appje op binnenkomt…
Kan iemand mij uitleggen waarom sommige gescheiden vrouwen hun ex altijd willen dwarszitten? Waarom ze denken dat de kinderen alleen van hen zijn en dat de ex-man alleen maar dient als melkkoe? Dat ze, onder het mom van “in het belang van de kinderen” juist deze kinderen zo benadelen?
Ik ben zelf een gescheiden moeder en heb ook wel eens een meningsverschil met mijn ex. Maar bij ons staat ons kind bovenaan. Mijn zoontje is inmiddels 9 en gaat altijd met plezier naar zijn vader en stiefmoeder. Ik zal hem daarbij nooit in de weg staan, vind het juist fijn dat hij ook van hen houdt. En als ik zie hoe vrij hij zich voelt als wij in dezelfde ruimte zijn, dan denk ik dat we het blijkbaar toch goed doen.
Dan de ex van mijn man… Blijven drammen om een “ja”, maar zelf altijd “nee” zeggen. Het geen probleem vinden te snoeien in de uren die de kinderen bij hun vader doorbrengen, maar er nooit eens iets voor teruggeven. Nog nooit heb ik iemand ontmoet met zo’n enorme plaat voor haar kop. Is er dan niemand in haar omgeving met enige realiteitszin? De kinderen durven nauwelijks hun genegenheid te uiten richting hun vader. Zeker niet als zij in de buurt is. En helaas duikt ze overal op waar de kinderen zijn. Ook als de kinderen het weekend bij hun vader zijn, staat zij langs de lijn en bij het zwembad.
Ondertussen worden de appjes steeds dreigender van toon: “genoodzaakt juridisch advies in te winnen” en “de gevolgen zullen voor jou zijn”. Wel uiterst correct verwoordt, zelfs beleefd, doorspekt met dure woorden. Er wordt zelfs aandacht besteed aan interpuncties en alinea’s!
In dezelfde week dat dit speelt, is er aandacht in de media voor kinderen in groep acht met gescheiden ouders: of zij voor één avondje normaal tegen elkaar kunnen doen tijdens deze belangrijke afsluiting… We doen onze kinderen hiermee zoveel tekort! Of mijn man dit jaar bij de musical van zijn dochter mag zijn, betwijfel ik. Maar over drie jaar zitten mijn man, mijn ex-man en zijn partner gewoon gezamenlijk bij de musical van onze zoon!