Spelen bij een muziekvereniging is dat nou leuk?

Bugeltje 25 jun 2016

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik met het maken van muziek begonnen ben. Voor mij geldt dat dit met de paplepel is ingegoten. Een vader die van jongs af aan al zelf muziek maakt bij de fanfare en zijn kinderen ook voor deze hobby heeft weten te interesseren. Dus dan ga je wat proberen. Eerst wordt de keuze gemaakt wordt ik blazer of slagwerker, voor mij was die keuze niet zo moeilijk…. Ik ging natuurlijk blazen net zo als papa doet. Dan nog de keuze wat het gaat worden, want ja er zijn zoveel verschillende blaasinstrumenten. Maar als je ongeveer een jaar of 9 bent dan spreekt in de meeste gevallen de trompet toch wel het meest aan. Je begint eerst met lessen, wordt in een gezellige groep opgenomen, na een paar lessen mag je mee doen in het beginners orkest en voor je het weet speel je bij het fanfareorkest van de plaatselijke muziekvereniging.
Maar om terug te komen op de vraag, ja dat is héél leuk. Samen met een groep mensen uit alle leeftijdscategorieën, zorgen voor een hoop vrolijkheid. Zowel binnen als buiten is het met muziek altijd een feest. Laten horen dat je meer in huis hebt dan de gebruikelijke marsen die worden gespeeld als er op straat wordt gelopen. Muziek maken die voor iedereen toegankelijk is en wat leuks in petto heeft. Van klassiek tot pop, alles komt binnen de fanfare en slagwerkgroep aan bod.
Muziek maken is voor jong en oud. Met zijn allen zorgen voor een gezellige avond, want ja, een feestavond zonder muziek is ook wel erg saai. Proberen om dat kippenvel moment te maken waar nog lang over gesproken wordt omdat het zo goed klonk. Dat is wat het zo leuk maakt. Allemaal vrolijke gezichten en blije mensen.

Voor mij geld daarom ook als antwoord op de vraag:
Ja, muziek maken bij de fanfare of slagwerkgroep is zeker leuk!