EU ? Duitse wil wordt wet !

Harrie Schröder 27 jun 2016

Zevenentwintig landen die nu na de Brexit zichzelf slachtofferen ten gunste van het Duitse kapitaal en overmacht.
Ze hebben nog steeds niks geleerd in de resterende landen van de EU en daar spint Duitsland alleen garen bij. Want wie o wie wil zich nog verzetten tegen de Duitse wil, want die wordt wet. Er zal maar één land regeren over Europa ;juist Duitsland deelt de lakens nu uit en de andere zevenentwintig landen zitten erbij en hebben maar te doen wat Duitsland zegt.

Brexit is de bevestiging van waarom zoveel mensen in heel Europa tabak heeft van de arrogantie en minachting van de bevolking , en weggezet te worden als populisten.
Rutte onze Premier die nog steeds zichzelf boven Jan en alleman verheven voelt zal ook te maken krijgen met de Duitse mentaliteit en die is gewoon luisteren en uitvoeren wat je opgedragen wordt.
Want laten we eerlijk zijn ,wie zal Bondskanselier Angela Merkel tegen spreken ; de Oostblok landen die dikke subsidies krijgen of de zuidelijke landen?

De overgebleven landen willen dat Engeland nu zo snel mogelijk ophoepelt na veertig jaar lidmaatschap met als argument dat men geen verdere onrust wil in andere landen.
En ons Nederland huppelt er vrolijk en schaapachtig achteraan en laat zijn grote vroegere medestander en tegenhanger van de Duitse overheersing zomaar vallen alsof ze een klap voor de kop hebben gehad.
Als men zelf een plank voor de kop heeft , zoals de Europese commissie , en zelfs niet de conclusie trekt dat zij het zijn die na veertig jaar nog niet in staat waren om een Europese grens te bewaken dan vraag je je toch af hebben ze het nog niet door dat het aan de belachelijke beslissingen en regelgeving en bemoeizucht ligt van de commissies .

Men praat nu over een scheiding , maar zoals zoveel scheidingen wordt er al voor de scheiding min over elkaar gepraat en verwijten gemaakt. Laat staan dat men elkaar de rust en een zetje in de rug geeft om een goede start te krijgen , zodat het de ander en met jezelf goed gaat.
Het zegt genoeg over de resterende lande in de EU zoals men nu met Engeland omgaat, maar gelukkig wacht deze dames en heren alweer een volgende probleemland die EU lid wil worden het straatarme Albanië . En Turkije zal ook nog wel weten te melden dat zij dankzij de opvang van vluchtelingen minder geld binnen kregen vanwege de afname van het toerisme en dat geld graag willen van de EU.

En dan eens kijken wie dat volgens Duitsland dan zal betalen .

Santé