Bexshit

Paxon 28 jun 2016

In 1812 viel Napoleon in hartje winter Rusland aan. Van de 680.000 soldaten overleefden er maar 40.000. Dit word tegenwoordig gezien als een ‘’slechte zet’’. Nu is Engeland geen vreemdeling qua ‘’slechte zetten’’ maar deze is toch wel op zo’n fenomenale schaal dat je er even voor moet gaan zitten. De Britten zijn uit de EU gestapt. Het land dat op een gegeven 25% van de aarde had gekoloniseerd wil nu gewoon met rust gelaten worden.
In de week daarop crashen de beursen en staat iedereen zo ver in het rood dat je er gewoon spontaan Marco Borsato bij gaat zingen. Immigranten worden haast het land uit gejoeld en als overmaat van ramp verliest het Engelse voetbal team van IJsland(!)
Nigel Farage UKIP-leider en brexit supporter slikte vervolgens zijn belofte in nog geen 2 dagen nadat de uitslag van het referendum bekend was. Hij beweerde dat hij de 350 miljoen pond die oorspronkelijk naar de EU ging in de gezondheidszorg zou steken. Dit was volgens Farage ‘’Een foutje’’. Farage heeft dus eigenlijk het Engelse volk voorlogen en vervolgens vanachter genomen zonder voorspel of glijmiddel. Hierdoor zullen veel Britten nog wel even in het kussen bijten.
Een ander voorstander is voormalige burgermeester van London Boris Johnson. Deze meneer heeft een kapsel dat kan worden beschreven als een trieste kruising tussen Smeagol en Donald Trump dat constant zijn best doet het hoofd van deze man te ontsnappen. Boris heeft sinds de uitslag van het referendum niet zoveel meer van zich laten horen behalve de politieke equivalent van ‘’Alles is okiedokie’’
Ik merk dat er een verband is tussen afstotend haar en politici die onverantwoorde uitspraken doen. Deze politici maken meestal zulke slechte plannen dat ze zelf ook verbaast blijken te zijn als deze plannen in werking worden gezet. Om vervolgens in verwarde paniek te schieten. Als een pasgeboren kuiken, een brugklasser of Geert Wilders.
Over Geert gesproken. Hij stelde laatst voor dat een ‘’Nexit’’ ook wel een heel goed idee zou zijn. Dit vond ik wel aandoenlijk. Zelf zou ik graag een keer met hem een kopje koffie gaan drinken. Ik zou zijn hand zachtjes vast pakken en in zijn ogen kijken. Zeggen dat het niet gaat werken tussen ons en vervolgens de rekening delen en zijn telefoonnummer verwijderen.
Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Rellen, massahysterie, een nieuwe economische crisis? Zelf zou ik het niet weten. Wel check ik elke ochtend het nieuws want als ik per ongeluk het begin van de derde wereld oorlog