Het spijt me

Imenti 30 mei 2016

Hé Luc! Ik ben het, de buschauffeur!
Wat leuk dat we elkaar nu eens wat beter leren kennen… Ben je student joh, dat wist ik helemaal niet. Wat studeer je als ik vragen mag? Helderziendheid? Ik las je column van 26 mei en wil toch even laten weten dat het me spijt dat ik het je zo moeilijk heb gemaakt.
Iedere dag weer ren je “als een dolle stier” naar mijn bus. “hijgend als het paard van Anky” kom je aan om dan te zien dat “sadistisch als ik ben, ik de deur voor je neus dichtgooi”.
Sorry Luc, echt waar…..

Maar Luc, bekijk het eens van de positieve kant: van al dat rennen krijg je in ieder geval een betere conditie, zodat je binnenkort niet meer zo hoeft te hijgen.
En tja, op dolle stieren heb ik het niet zo: die kijken namelijk nergens naar en rennen voort, daarbij alles en iedereen in gevaar brengend. Beste Luc, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik je naar het ziekenhuis moet laten brengen omdat je die bus niet aan zag komen van de andere kant.
Daarbij: als ik voor jou die deur weer open doe zijn er vast meer studenten die mee willen, en dan missen alle “niet-studenten” die wel op tijd waren hun aansluiting of komen te laat op hun werk.

Trouwens: die studie die je volgt: ik denk dat je wat beter op moet letten tijdens de lesuren “gedachten lezen”, want daar slaag je niet zo goed in. Ik wist niet dat je een student bent, en dat maakt me ook niets uit. Voor mij ben je een passagier, niet meer en niet minder. Of mijn goedendag wel of niet gemeend is kun je ook niet weten, niets zeggen is misschien makkelijker, maar ja, ik heb nou eenmaal een dienstverlenend beroep, het zit in me, alweer sorry. Oh, en het is echt niet “normaal” om buschauffeurs uit te schelden of te beledigen. Misschien kunnen ze je dat op je studie nog een keer uitleggen. Er is een spreekwoord, misschien ken je het: Verbeter de wereld, begin bij….. precies.

Beste Luc, ik begrijp dat het studentenleven zwaar is, maar doe jezelf en je medepassagiers een plezier: sta iets eerder op en neem een bus eerder. En mocht je hem nou toch missen: er komt altijd nog een volgende bus………