Ebru Umar, gefeliciteerd……

Leen Smit 19 mei 2016

Vandaag 20 mei is Ebru Umar jarig. Gefeliciteerd Ebru en een fijne dag. Zij zal het wel niet lezen, dat is dan jammer. Een bloemetje sturen gaat ook niet, want ze zit op een onderduik adres, netjes gezegd een safehome en ze wordt goed bewaakt. Want ze is nu een BN-er, en dat is best eng.

Dat ze bedreigd wordt vind ik erg, en ik keur dit absoluut af. Hier is geen goed woord voor. Ik zou tegen al die Marokkanen en Turken willen zeggen; leer Nederlands en ga met haar in debat in plaats van haar te bedreigen. Doet Jeroen Pauw ook. Hij liet haar nog netjes uitspreken maar er kwam geen einde aan al die onzin van haar. Dat vond Jeroen trouwens ook. Over die Multiculturele samenleving die volgens Ebru maar niet geslaagd is. Nou Ebru, volgens de heer Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, duurt dat nog ongeveer 40 jaar. Dat gaat Ebru dus niet meer meemaken, of ze moet 106 jaar worden ?

En dan dat gezeik over die Nederturken, waar zij er trouwens ook één van is. Geboren in Nederland maar wel Turks. Dus zij bevuilt haar eigen nestje .

Heel Nederland heeft het maar over die “kliklijn”van het Turkse Consulaat. Mag ik Ebru eraan herinneren dat Ambassades en Consulaten er zijn om voor hun burgers diensten te verlenen waarvoor die burgers niet naar hun eigen land hoeven te reizen om “zaken te regelen”. Aangifte doen van smaad of belediging is één van de bevoegdheden van de Ambassades of Consulaten. Dus ook van het Turkse consulaat in Rotterdam. Overigens weet ze dat best, want voor haar T.C. Kimlik ( Turks Indentiteitsbewijs ) moet ze ook naar dat consulaat. Daar zitten ze op haar te wachten, denk ik.

Ebru wordt oneerbiedig door haar vriend en collega Jan Dijkgraaf het “schreeuwmeisje” genoemd, maar ik zou liever zeggen het “haatmeisje” Want de diep ingewortelde haat tegen o.a. moslims, Marokkanen, Turken en nog veel méér mensen, maakt haar bij een groot deel van de Nederlanders niet geliefd, terwijl ze toch ook heel mooi kan schrijven.

Daar heeft ze ""de vrijheid van meningsuiting"" niet voor nodig, althans als je niemand beledigd. Want de grenzen van de vrijheid van meningsuiting worden gehandhaafd door de rechter en niet door de politiek en niet door de schreeuwers. Dat is in Nederland zo en ook in Turkije.

Ik hoop gauw weer iets “moois” van haar te lezen !