Als er één geit over de dam is

Leonardo1318 19 apr 2016

Stel je voor, ik noem Koningin Maxima een Argentijnse dictator dochter! Een Argentijns opgewonden standje die de Zuid-Amerikaanse passie verruilt heeft voor de Hollandse hete aardappel. Een soms prachtige vrouw die een voorliefde voor jasjes met hakenkruizen heeft en s ´avonds in een kalfslederen string zit te huilen bij ´Adios Nonino´ van Carel Kraayenhof, maar desalniettemin opgewonden raakt omdat Argentijnse vrouwen dat nu eenmaal snel hebben.
Stel je voor en dan ga ik een stapje verder, dat ik Premier Rutte een homoseksuele, corrupte leider noem. Een leider die antisociaal is en alles weglacht alsof hij net door zijn PVDA vriendje Diederik een te harde hand job heeft gekregen die hem alles behalve een happy-end gaf.
Stel je voor dat ik nog een stapje verder ga en ik het hele Nederlandse Parlement willige door geiten geneukte lammetjes noem. Geneukte willige lammetjes? Ja, Erdogan wordt geitenneuker genoemd terwijl elke geitenliefhebber weet dat het masseren van vlees geen effect heeft op de malsheid ervan. In Turkije weten zij dat. Daarom worden niet de geiten, maar wij hard genomen door FC Erdogan. Het Nederlandse kabinet danst naar de pijpen van de mekkerende diep penetrerende Turkse overheid. Drie miljard en volgens Trouw zelfs zes miljard euro ontvangt Turkije voor het uitvoeren van het vluchtelingen beleid, maar voeren zij die wel uit?
Zoals zo vaak is er een overtreffende trap. Stel je voor dat ik zeg, waar geneukt word er ook iemand is die ontvangt. Zeventien miljoen Nederlanders, om precies te zijn, worden keer op keer geneukt zonder er iets van plezier aan over te houden. Voorgelogen, bedrogen door een corrupt systeem waarin alles oneerlijk word verdeeld. Democratie? Natuurlijk niet, in een democratie, of dat überhaupt wel werkt laat ik even in het midden, mag je zeggen wat je wil en hebben wij allemaal hetzelfde recht. Ukraine is het laatste bewijs. Nee, zei een ruime meerderheid, maar wat heeft het voor een zin als je stem niet serieus word genomen?
Stel nou dat deze column word geplaatst, moet ik dan onderduiken net als de Duitse grappenmaker Jan Böhmermann die misschien word veroordeeld door een uit zijn context getrokken grap? Moet ik vluchten voor al het bovenstaande, ben ik nu een gevaar voor de maatschappij? Als dat zo is, trek ik mij terug in het Turkse hooggebergte en ga daar geiten hoeden en misschien af en toe wel wat meer dan dat!