Wie zijn de Syrische mensen?

Ruim vijf jaar geleden barstte een gruwelijke burgeroorlog uit in Syrië, of eigenlijk was het een revolutie. Maar het veranderde van een vreedzame revolutie naar een vreselijke oorlog en dat vind ik of vindt iedereen heel jammer.
Miljoenen mensen sloegen in hun eigen land op de vlucht. Maar al snel trokken ze de grens over – op weg naar Turkije, Libanon en Europa. Nederland heeft die mensen ook opgevangen.
De Syrische mensen stammen oorspronkelijk uit een heel oude beschaving die het eerste alfabet ter wereld heeft gecreëerd. Dit alfabetische systeem dat Ugaritisch alfabet heet is gebaseerd op spijkerschrift. Dat betekent dat de Syriërs van lang geleden heel goed waren met het leren en ze zijn nog steeds. Grotendeels van de Syriërs in Nederland zijn hoogopgeleid en willen bijdragen doen aan de Nederlandse gemeenschap. Die mensen hebben het land gevlucht door het dictatorische systeem dat het land in burgeroorlog bracht.
Syrië heeft veel gemeenschappen, en daarom wil ik in het algemeen vertellen over die gezamenlijke eigenschappen en de waarden en normen. Onze cultuur is een gevoelige cultuur en hiermee bedoel ik dat we gevoelige mensen zijn ;we kwetsen elkaar niet en wij zijn sociale mensen.
Religie speelt in Syrië een zeer belangrijke rol. Religie is verbonden met de politiek, de samenleving en met de cultuur van het land. Het merendeel van de bevolking zijn moslims soennieten en sjiieten. De overige van de bevolking bestaat onder andere uit Yezidisch, Joden en Druzen.
De Syrische minderheid die in Nederland woont, kan snel integreren en hiermee bedoel ik dat hij met elke cultuur goed kan omgaan, en hij kan ook de waarden en normen van de andere cultuur overnemen, en hij zorgt tevens om de taal snel en goed onder de knie krijgen. Hij wil dat hij met Nederlanders kennismaakt en verder is hij vriendelijk en warme mens, en vrienden maken staat centraal bij hem.
Ik heb een persoonlijk voorstel: ik denk dat de gemeenten in Nederland kunnen in het weekend of door de week een paar activiteiten maken, bijvoorbeeld (een eten festival en dan kunnen de Nederlanders de Syrische eten proeven en ze maken kennis met de Syriërs).
Tot slot wil ik mijn laatste woord zeggen: met de tijd wordt de wereld te klein en dat komt door de ontwikkeling en de evolutie en daarom naderen de culturen naast elkaar en gaan ze makkelijk met elkaar om. Dat heet de multiculturele en gelukkig heeft Nederland het wel.