Vrouwe Fortuna

De KNVB geldt in Europa als een belangrijke voorvechter van de “Financial Fairplay”. Zo pleitten zij ervoor dat de regels ook bij de grotere competities in Spanje, Italië, Frankrijk en Engeland strikt nageleefd worden. Tegelijkertijd slaagt de KNVB er zelf niet in om de Financial Fairplay regels in de vaderlandse competitie toe te passen.

Zo kreeg PSV bij een dubieuze transactie met de gemeente ruim 48 miljoen in de schoot geworpen. In Arnhem weten de mensen bij Vitesse niet eens wie de eigenaar van de club is terwijl in Den Haag de Chinese eigenaar zijn aankoop weigert te betalen.

Natuurlijk zijn er onze vrienden in Enschede nog de Tukkers frauderen er rustig op los en stellen met Ziyech wekelijks een met fraude aangekochte sterspeler op. Ook clubs als Feyenoord, FC Utrecht, Roda JC, NEC en NAC zouden zonder externe investeerders niet eens meer op eigen benen mogen staan. Zonder een flexibele KNVB zouden deze clubs überhaupt niet eens meer kunnen bestaan…

Financial Fairplay..

De KNVB lijkt met haar gevoerde beleid bij “clubs in nood” steeds meer op de juryleden van een Mis-verkiezing. De clubs vertellen de mooiste verhalen, terwijl de juryleden goed kijken welke club het populairste is. Is je club in Nederland populair met een grote trouwe achterban en speelt je club bij voorkeur in de Eredivisie? Dan heb je als supporter blijkbaar niet zo veel van de Juryleden te vrezen. Speelt je club in de Jupiler League, met een kleinere achterban? En genereert je club minder media exposure ? Dan dreig je als club in het verdoem hoekje terecht te komen. Dan heten de gesneuvelde vrouwen om je heen RBC Roosendaal, HFV Haarlem, vv Veendam, AGOVV en wellicht straks ook Vrouwe Fortuna.

Vrouwe Fortuna

De Godin van het toeval of van het lot, ooit een club uit Sittard met een schitterend stadion en een fanatieke achterban. Tegenwoordig een vrouw in nood waarbij het lot in de handen van de KNVB ligt. In een wereld waar de beloftes van PSV en Ajax de voorkeur boven FC Eindhoven en Almere City krijgen, een sombere vooruitzicht.

Het zou de KNVB sieren om voor één keer oneerlijk te zijn. De regels voor één keer niet te laten gelden. Het zou mooi zijn als de juryleden van de KNVB straks naar Fortuna Sittard kijken en deze club dezelfde straf als FC Twente opleggen. Een paar punten aftrekken en als straf Europees voetbal in Sittard de komende 3 jaar verbieden.