Met dank aan Discovery Channel

Boris de Groot 7 mrt 2016

Adolf schrikt wakker uit een nachtmerrie. Het is 22 juni en de 41ste minuut van de wedstrijd. De nachtmerrie toont zijn trouw aan medespeler Jozef. Adolf, aanvoerder en spelverdeler, had Jozef beloofd om hem niet lastig te vallen op de linkerflank en zich alleen maar op de westelijke rechterflank te richten. Samen zouden ze elkaar alle ruimte bieden en zo nu en dan een doelpuntje gunnen. In de achterhoede die dekselse Benito. Je kunt zeggen wat je wil, verdedigen kunnen ze die Italianen. Komt geen tegenstander door heen. In ieder geval niet in deze fase van de wedstrijd waar je op alle posities overheerst.
Adolf ziet het voor zich. Verzekerd van rust op links zo snel mogelijk domineren over de gehele rechter kant van het veld. Tijdens die dominantie de tijd nemen om je tegenstander te imponeren en rustig uitspelen tot aan de rust. Tijdens de rust dan je troeven laten warmlopen en na de rust je lange afstandsraket in de spits, je straalvliegtuig als stofzuiger op het middenveld en wie weet laat je als verassing aan het einde van de wedstrijd nog een kernbommetje debuteren. Adolf ziet de lovende kritieken al voor zich. Hij en Jozef, de sterren van de wedstrijd, hadden het team naar grote hoogtes gebracht en hiermee de wereldtitel veroverd. Wat een nachtmerrie voor Adolf, al die eer en glorie moeten delen met Jozef. Hij had eigenlijk helemaal niets met Jozef, vond het maar een eigenheimer.

Adolf schrikt wakker uit een nachtmerrie. Het is 22 juni aan de vooravond van de belangrijkste wedstrijd ooit. Adolf had zojuist gedroomd van een wereldtitel samen met teamgenoot Jozef. Verschrikkelijk, de gedachte alleen al. Dit mag vandaag niet gebeuren denkt Adolf. Vlug maar even wat diarreepillen in het sportdrankje van Jozef doen voordat de wedstrijd begint, dat zal hem zeker uitschakelen.

Het is het einde van de wedstrijd. Adolf ligt uitgeput op het veld. Zonder Jozef moest hij alle gaten en flanken dichtlopen. Scoren kwam er ook al niet van en voor het uitproberen van de nieuwe troeven was het er de wedstrijd niet naar. In de strijd is Adolf ook zodanig geblesseerd geraakt dat hij nooit meer zal spelen. Fijn voor de competitie, zo blijven de teams gewaagd aan elkaar. Jozef doet de volgende wedstrijd tegen het topteam van sterspeler Dwight gewoon weer mee. Toch maar fijn dat het afgelopen is met die dominantie van één topspeler. Maar wat als Adolf Jozef die loer niet had gedraaid?