Kenneth zo even?

Koen van Enkhuizen 15 feb 2016

En elke keer als je denkt dat het rond het betaalde voetbal niet triester kan, presteren enkele leeghoofden het toch weer om nog dieper te zakken. Na Bazoer, Kramer en Vejinovic, is nu Kenneth Vermeer het slachtoffer van de week.

De doelman verhuisde in 2014 van Ajax naar rivaal Feyenoord, omdat hij bij de Amsterdamse club op een zijspoor was beland. Hij stond er al een tijdje naast in de hoofdstad, omdat Jasper Cillessen de voorkeur kreeg van Frank de Boer.
Vermeer heeft daar nooit over gemopperd. Hij bleef professioneel en schikte zich in zijn reserverol en was daarmee belangrijk voor Cillessen én voor Ajax.
Medio 2014 wilde Vermeer zelf weer aan het keepen toekomen en koos voor Feyenoord.
Eerst waren de fans van “010” daar niet echt gelukkig mee. Een Ajacied naar De Kuip halen, dat was vragen om ellende. Echter, Kenneth paste zich razendsnel aan in de Havenstad en was belangrijk met prima keeperswerk. De fans van Feyenoord sloten hem in de armen.
Iedereen tevreden denk je dan.

Dan februari 2016. Tijdens Ajax-Feyenoord wordt er een pop in een strop opgehangen. De pop moet overduidelijk Kenneth Vermeer voorstellen. De dader wordt gelukkig achterhaald, maar feitelijk zijn alle “supporters” van de Amsterdammers, die rondom deze man op de tribune stonden, net even strafbaar. Zij deden namelijk niets. Ja, hard lachen om de “grap”.

Later in de week, tijdens de Premier League Darts, zijn er “(voetbal)supporters” in de zaal, nu met bordjes, waarop Kenneth een NSBer wordt genoemd.
Waar heeft deze vriendelijke jongen dit nu aan verdiend? En wat gaat er in hemelsnaam om in de hoofden van de aanstichters. Gaat er überhaupt iets om in die koppies? Zit er wel iets wat op hersencellen lijkt?

Kenneth doet aangifte. Dat is het enige dat hij kan ondernemen. De man van de “pop” heeft een stadionverbod gekregen en mag zich later verantwoorden voor justitie. Zal wel een taakstrafje worden, vrees ik.
Die guppen, die bij het darten in de zaal zaten, zijn goed herkenbaar in beeld geweest en hopelijk worden ze snel gepakt. Of in het minste geval uitgekotst door hun familie, vrienden en kennissen.
Ondertussen hoop ik dat Kenneth Vermeer zich niet al te veel aantrekt van deze laffe idioten en vanaf nu verlost is van dit soort praktijken.

Mensen, laten we nu met z’n allen even normaal doen. Moedig gewoon je eigen team aan en laat de tegenstander in zijn waarde.

Zo moeilijk Kenneth toch niet zijn?