JIJ GAAT ERAAN

DavidPyrs 24 feb 2016

JIJ GAAT ERAAN! Dat is het mooie in het leven; rijk of arm, aardig of arrogant, tolerant of niet; wij gaan er allemaal aan.
Het enige wat je gaat achterlaten is hoe men over jou zal denken nadat je er niet meer bent. Als je erin slaagt om iets goeds te doen voor je medemens dan zullen ze wellicht hier en daar een gedenkteken laten herrijzen om je te herinneren.

Elke dag staat de krant wel vol met goed, maar vooral slecht nieuws. In 99,9% van die gevallen kunnen wij daar er helemaal niets aan doen. Of het nou gaat om politiek of oorlog; het gaat gebeuren, ongeacht of wij lachen of zeuren.
Doe niet zo moeilijk als je medemens je hulp nodig heeft. Doe niet moeilijk als je voetbal club verloren heeft. Klaag toch niet zo over je leven. Verwijt de ander niet voor wat er gebeurt maar besef dat het gaat om 2 eendjes in de vijver.

Een eend die elke ochtend zelf op zoek gaat naar voedsel om te overleven. En de andere die wacht totdat oma langs komt met haar oud brood; om vervolgens te klagen dat ze te laat was of dat het niet lekker was.

De wereld verandert constant en wij moeten daarin mee veranderen als wij willen overleven. Culturen zullen eenmaal samensmelten en hele gebieden zullen moeten verhuizen, vluchten en aanpassen. Een hek om heel Nederland trekken met prikkeldraad erboven zal er heus niet voor zorgen dat je baantje behouden blijft, jij en je familie veilig en je rijkdom beschermd.
Een hek zal ons niet verder helpen als wij ons niet aanpassen aan de anderen.

Ik begrijp het heus wel; in elk bootje heb je er een aantal die het voor de anderen verpesten. Toch zijn er uiteindelijk meer goede mensen die wel willen samenwerken, die wel willen delen en die wel een betere wereld willen.
En zo komt er een tijd dat je met een man minder moet roeien.