Een ‘gevalletje’ man…

Sylvia Peters 6 jan 2016

‘Hahaha…’ Opnieuw probeer ik mijn gezicht in de plooi te houden als ik het stukje weer lees, maar helaas… Het is te lachwekkend. Maar eigenlijk ook zeer triest.

Begin december, wordt er in Londen een 46-jarige miljonair beschuldigd van verkrachting. Een 18-jarige jongedame doet aangifte. De man ontkent stellig, hij voelt zich beslist niet schuldig. Sterker nog, dat hij zijn piemel in haar stak, was meer een gevalletje van: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. De ‘arme man’ was namelijk gevallen en tijdens zijn val penetreerde hij haar per ongeluk. Echt niet bewust hoor… Nee, slechts een vervelende bijkomstigheid.

Ben je dan triest? Dan heb je zoveel geld te spenderen, maar moet je toch per ongeluk vallen. Valt er anders niemand op jou? Of heb je gewoon geen respect voor een vrouw en durf je niet te bekennen dat jij iets perse wilde? Iets wat zij niet wilde? Als dat zo is, ben je eigenlijk gewoon zielig.

Nu, bijna een maand later zijn er in meerdere Duitse steden tientallen vrouwen aangerand, geïntimideerd, beroofd en verkracht. Ook een gevalletje van ‘per ongeluk’? Misschien greep jij haar niet expres bij haar billen, maar dacht je dat het de leuning van de Keulse Dom trap was? Of misschien struikelde jij ook wel in de straten van Hamburg en waren haar borsten het enige houvast wat je had om je val te breken?

Of misschien ben jij zelf gewoon nog dieper gevallen. Je respectloze handelingen komen je hopelijk duur te staan. Je bent waarschijnlijk geen miljonair zoals die Londense leugenaar, dus misschien moest jij echt op jacht? Of is het mogelijk dat je dacht dat het stoer was? Wellicht was het een gezamenlijk plan? Zo van: ‘Kom, we pakken al die wijven vanavond. Die sletten verdienen geen respect.’ Ging het zo? Zou je willen dat dit de nieuwe trend wordt, dat vrouwen niet meer veilig over straat kunnen? Dat zelfs een vrouw die volledig gehuld is in een boerka, soms niet veilig is voor de wreedheden van een man?

Je vergeet één ding met je respectloze gedrag voor de vrouw. Ook jij, komt uit de vagina van een vrouw. Net zoals je zusje, je oma, je tante of vriendin. Zonder die vrouw was jij er niet geweest. Respectloos gedrag naar vrouwen is dus je afkomst verloochenen. Massaal fout gedrag brengt ook jullie afkomst in gevaar. Dus verzint eer je begint.