Zijn we straks nergens meer veilig?

Vragen gaan door ieders hoofd op deze droevige regenachtige zaterdagmiddag, het weer sluit aan bij onze gedachtes. De Sint komt aan in het land maar ons buurland is in diepe rouw, twee verscheidene kanten van wat er zich momenteel afspeelt in de wereld. Vragen als Waarom gebeuren deze vreselijke gebeurtenissen, wat kunnen we er aan doen en wat staat ons nog te wachten? Zijn we wel veilig in ons eigen land als we naar een concert gaan, een restaurantje bezoeken of besluiten een avondje naar de voetbal te gaan. Waar zijn we in deze tijd nog veilig? Waarom besluit iemand onschuldige mensen af te schieten, waarom is de wereld zo wreed geworden? Door ieders hoofd spelen deze vragen, welke stad is hierna aan de beurt?

De terreurgroep IS is de oorzaak van deze wrede daden, er zal steeds meer racisme komen, mensen zullen gaan zeggen dat de Islam de schuld is hiervan en gaan denken dat iedereen die de Islam aanhangt slecht is maar de werkelijkheid is dat de mensen die daadwerkelijk hun geloof aanhangen niet in staat zullen zijn tot zulk soort gruweldaden, als jij echt gelooft in God, Allah of welk geloof waar dan ook op de wereld zal je nooit proberen dat geloof in een slecht daglicht te zetten want elke heerser van een geloof gaat uiteindelijk uit van vrede.

Laten we hopen dat op een dag ieder maar dan ook echt ieder zal beseffen dat je met het neerschieten van onschuldige mensen niets zal bereiken. Dat we uiteindelijk allemaal personen zijn die een toekomst willen met eigen keuzes die samen zullen gaan met het begrip vreedzaamheid in de wereld. For now let’s pray for Paris.