NORMLOOSHEID

Fons Nijpels 30 nov 2015

Directievoorzitter Hein van der Ree van muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra gaat per 1 februari weg. Hij krijgt daarbij een half miljoen euro mee, overeenkomend met 15 maandsalarissen. Dat betekent dus dat hij als hoofd van een inningsbureau een maandsalaris heeft van een dikke 33.000 euro. Niet te geloven. Een politieagent, hoofdverpleegkundige, of een onderwijzer moet het met een tiende doen. Hij heeft een conflict met zijn bestuur omdat die zijn salaris wil verlagen op grond van de Wet Normering Topinkomens. Hij verdient namelijk 2 x zoveel als de minister president. Het bestuur, waarin de eeuwig zeurende zanger Henk Westbroek zit, dat hem ooit dit belachelijke salaris toekende, verdient alsnog te worden gekielhaald. Volgens Wikipedia is Buma/Stemra al vaker betrokken geweest bij onfrisse zaakjes.

Dergelijke inkomens vallen in principe voor een deel in de hoogste belastingschijf, maar daar zijn zoveel omzeilingsconstructies voor mogelijk, dat deze mijnheer daar ook vast normloos gebruik van heeft gemaakt. En dat naast zijn vette dienstauto natuurlijk.

Deze graaier laat zich nu ontslaan en krijgt dan ook nog een zak geld mee. Datzelfde bestuur stemt ook daar mee in, en daar zie ik nu de noodzaak in het geheel niet van in. Ik ben geen jurist, maar het lijkt me duidelijk dat er sprake is van een situatie van overmacht. Een hogere macht van buitenaf bepaalt dat het salaris omlaag moet, en daar kan de organisatie geen bal aan doen, anders dan de wet volgen. Als die mijnheer Van der Ree dat niet zit zitten, dan mag hij natuurlijk zelf opstappen, maar dan wel ZONDER zak geld mee. Dat krijgt namelijk niemand die zelf ontslag neemt. Als ik in dit bestuur zat stemde ik moeiteloos in met ontslag, en liet het er op aan komen voor wat betreft de gouden handdruk. Volgens mij valt nog maar te bezien of die graaier van een Van der Ree dit via de rechter alsnog in zijn zak kan steken. De wet staat namelijk boven elke private overeenkomst, dus mijnheer de graaier had gewoon accoord moeten gaan met de salarisverlaging. En hij heeft nog een paar maanden de tijd ook om een ander baantje te zoeken, of zal hij dat al hebben?

De vraag is ook of dit figuur na zijn ontslag een WW uitkering gaat krijgen. Iedereen die zelf ontslag neemt wordt altijd WW geweigerd, dus dat moet hier ook. Dus UWV u weet wat u te doen staat mocht deze graaier aankloppen!

Het is dit normloze graaigedrag waaraan dit land kapot gaat. Hein is er een uit een lange rij van normloze misbaksels.