Voetbal anno 2015

Bizarro 15 okt 2015 / 12:05 uur

Onlangs bedacht ik mij: wanneer heb ik voor het laatst van het voetbal genoten? Om bij mijn favoriete club te beginnen, dat was in het seizoen dat een Russische superspits de club Europees voetbal bezorgde. Het Nederlands elftal speelde voor het laatst prachtig voetbal tijdens het EK van 2008 toen de Fransen en de Italianen vernederd werden door de Oranje-leeuwen. Dan heb ik ook nog een favoriete Engelse club, waar de voormalig bondscoach die ons vorig jaar tot de halve finale van het bracht, nu de leiding heeft. Daar kan ik de laatste goede pot niet eens meer van herinneren.
Tweewekelijks ga ik naar het stadion om een ploeg te zien die de bal vaak achterin rondtikt, terugspeelt naar de keeper en dat zo’n 20x per wedstrijd. Spelers laten zich te pas maar vooral te onpas vallen, kermen als een zwaargewonde en nog geen minuut later rennen zij weer als een hinde. Dat voor een jaarsalaris tussen de anderhalf en drie ton. Kortom ik heb aardig de buik vol van het risicoloze voetbal wat steeds meer op slecht toneel begint te lijken.
Sinds een paar weken heb ik het licht gezien: het WK Rugby. Genieten van de inzet en beleving van ploegen als Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Ierland, Wales, Argentinie. Supporters die door elkaar zitten zonder enig trammelant. Wat een geweldige sport. Ik kijk al uit de kwartfinales die komen weekend beginnen.
Dan terug naar het voetbal, het Nederlands elftal, bestaande uit over het paard getilde en overbetaalde profs,die na een paar wedstrijden bij hun buitenlandse club erbij lopen als een Amerikaanse rapper die 50 miljoen cd’s verkocht. Een ‘team’bestaande uit miljonairs die echter wel iets gemeen hebben met landen als Letland, Andorra, Macedonie, Gibraltar, San Marino, Faeroer, Liechtenstein, Malta en Armenie. Zij gaan immers ook niet naar het EK. Terecht dat onze Zuiderburen, de Belgen ons uitlachen. ‘Hulde’ aan de beleidsbepalers van de Nederlandse voetbalbond, die het zover hebben laten komen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Voetbal anno 2015
Sluiten