Kinderkracht

Regina Vermeulen 5 okt 2015 / 20:35 uur

Wat heb je bereikt als je 25 bent?

De 9-jarige antwoordt;
‘Als ik 22 ben dan trouw ik met Rob. Dan gaan we wonen in het huis dat we naast papa en mama hebben gebouwd. Ik heb een Indianenpaard, een reddingshond en een tamme tijger gekregen op de bruiloft. Die zijn vrienden en mogen in de tuin en ook binnen, maar niet in het zwembad. Rob is rijk en beroemd. Ik ben dierenarts en scriptschrijver voor Fame en Magnum. We krijgen eerst een jongetje als ik 23 ben. Die heet Rick. En een meisje als ik 25 ben. Die heet Karenda. Dat is afgekort van Karenda-Diara’.

De 17-jarige antwoordt;
‘Ja weet ik veel. Gewoon, iets met vrienden. Misschien woon ik in Amerika of in Amsterdam. Eerst maar een studie kiezen. Ik ben wel goed in Engels en Nederlands, maar wat kan je daar nou mee? Criminologie, geschiedenis, psychologie lijken me ook leuk. Of gewoon bedrijfscommunicatie, daarmee kan ik tenminste geld verdienen.
Of zal ik toch eerst een high school year doen? Au pair lijkt me niks. Ik wil wel op kamers.
Trouwen? Nergens voor nodig! Kinderen? Echt niet! Wel een Siberische husky’.

De 25-jarige woont samen met Peter. Ze is vers afgestudeerd; bedrijfscommunicatie. Heeft een baan als accountmanager bij een specialist in bedrukte enveloppen. Reist dagelijks van Nijmegen naar Doetinchem en weer terug. En incidenteel naar vrienden in Nederland, Londen en Parijs, en weer terug. Vakanties naar verre oorden (zolang het maar niet Amerika is). En weer terug.
Genieten van het werkende leven, doet ze niet. Voelt zich net zo bedrukt als de enveloppen. Ze vermoedt dat het even wennen is aan het nieuwe stramien van een 50-urige werkweek. Heeft ze eindelijk geld, is er geen tijd voor een husky. Huub zal die heten. Dat bekt wel lekker; Huub de husky.
Kinderen? Nog lang niet. Eerst die hond.

En nu?
De 45-jarige is getrouwd met Peter. Ze wonen buiten handbereik van hun ouders, aan de rand van de hei. Samen hebben ze een dochter. Die heet Karen. Dat is afgekort van Karenda. De husky heet Huub (kennelnaam Rick). Die was twee jaar toen Karen kwam. Husky Huub viste Karen uit hun zwembad toen ze er als peuter in viel.
Karen heeft een gevlekt paard en een gestreepte kat.
Peter is een veelgevraagd spreker. Verdient o.a. brood met zijn aandeel in diverse startups.
De 45-jarige werkt als paardenfluisteraar. Met tijd voor man, kind, hond, vrienden en schrijven.

Durft ze nu eindelijk te vertrouwen dat ze in haar jeugd de juiste geluksingrediënten heeft benoemd?

Reageer op artikel:
Kinderkracht
Sluiten