Vluchten naar veiligheid

Ik vlucht en volg mijn vlucht instinct om te overleven. Mijn land moeten verlaten vanwege gruwelijkheden en vernietigingen. Vluchten voor martelingen,ophanging of onthoofding. Vluchten uit eigen land dat veranderd is in een complete spookgebied uit een horror film.
Barbaren , de handlangers van de duivel laten bloedsporen van moorden,vernielingen en dood achter. Geen pen kan beschrijven hoe erbarmelijk het is om in angst te leven. Het is een nachtmerrie waar je maar niet uit kan ontwaken.
Geen dag biedt zekerheid,veiligheid voor ons volk. Kinderen worden hun kinderlijkheid bruut ontnomen door deze oorlog van rond vliegende kogels en hoofden.
Ons leven is bestempeld met trauma’s die met geen medicijn uit het brein kan worden gewist. Moorden en drenkelingen staan scherp op het netvlies.
Alles is doordrenkt van angst ,smart en ellende en kleine alledaagse dingen zijn onmogelijk geworden .
Dan besef je hoe machteloos we zijn als grote landen het onkruid niet kunnen uitroeien en landen ons uitkotsen . We willen zo graag in ons land blijven wonen en leven maar als elke seconde de dood telt dan heb je geen keus.
Dan moet men vluchten want strijden tegen zulk kwaad moet extreem geschieden en ons volk beschikt niet over zulke wapens.
De wereld mag onze leed niet bagatelliseren maar beseffen dat we willen overleven en een tweede kans verdienen. Zij die dit niet doorstaan,mogen zeer dankbaar zijn.
Dit is vluchten zoals uit een brandend huis,vluchten voor je leven en je kunt niks meenemen enkel een rugzak vol leed. We zijn bereid te vluchten door prikkeldraden,barricades, landsgrenzen en laat ons niet tegen houden om te komen daar waar het leven niet in brand staat. We zijn bereid om in een gammele boot de zee richting Europa over te steken.
Als wij kiezen om woeste zeeën te doorstaan dan kan de wereld wel beseffen hoe schrijnend onze situatie is. Vluchten of doodgaan. We willen overleven voor onze kinderen en volgen daarom onze instinct om te vluchten.
Immers, de wereld is van ons allemaal dus gun mij in jouw land leefbaarheid en die ene overlevingskans . We zijn niet op zoek naar goud maar naar vrede en veiligheid. Bedenk dat dit ook u kan overkomen.
Ik smacht naar de dag dat de brand meester is want dan zullen wij in dezelfde stroom van miljoenen vluchtelingen wederkeren naar ons huis en haard voor wederopbouw. Allen die ons steunen dragen we in ons hart.