Het zieke systeem wat zorg heet

Christientje 13 aug 2015

Sinds gisteren is mijn stemming van vrolijke noot veranderd naar wanhopig verdrietig want de rekening van Zilveren kruis Achmea ligt weer op de mat. Totaal in shock van het enorme bedrag wat betaald moet worden, en waarvoor het geld er simpel weg niet meer is.

Ik ben ziek, een ziekte die je aan de buitenkant niet kunt zien, maar die er wel degelijk is. Behandelingen, voor de ziekte die ik heb, worden niet meer vergoed door het ziekenfonds, met dank aan minister Schippers. De rekeningen heb ik tot nu toe allemaal netjes kunnen betalen van mijn magere inkomsten. Juist vanwege deze magere inkomsten heb ik een hoger risico moeten nemen om te voldoen aan de verplichting om een zorgverzekering te hebben.

Echter de broodnodige zorg moet ik zelf betalen, want die zit niet meer in het basispakket. Ik betaal elke maand mijn premie, maar steeds vaker vraag ik mij af waarom ik deze premie moet betalen als ik daarnaast de zorg die ik nodig heb zelf ook nog eens moet betalen. Een verzekering neemt men toch om bepaalde risico’s af te dekken die men zelf niet wil of kan betalen?

Niet in Nederland, je betaald als jan met de korte achternaam elke maand je premie voor de zorg, omdat je een zorgverzekering moet hebben. De verzekeringsmaatschappij en minister Schippers bepalen wat de basis is van deze verzekering, echter de inhoud sluit totaal niet aan op mijn persoonlijke situatie. Zo betaal ik, net als ieder ander collectief mee aan zaken die op mij niet van toepassing zijn, omdat het moet en zo bepaald is in de wet. Ik voel mij echter verschrikkelijk genaaid door deze wet, want ik heb niets aan mijn zorgverzekering omdat het de kosten voor mijn behandeling niet dekt.

Als er één ding is wat als een paal boven water staat, is dat stress geen enkele ziekte ten goede komt. De zorg, en hoe deze momenteel ingericht is, verzorgt zoveel stress dat het ten nadele komt van de ziekte waar ik mee worstel. Ik word niet beter, maar het gaat juist steeds verder berg afwaarts vanwege het gedrocht wat men zorg noemt. Dit geldt evenzo voor velen anderen in een gelijksoortige situatie.

De rekening, die wordt hoogst waarschijnlijk niet betaald, en mijn behandeling is stop gezet per vandaag om financiële problemen in de toekomst te voorkomen. Met dank aan de regering die het belangrijker vindt om een wit voetje te halen in Europa en ondertussen eigen volk in het verderf stort. De zorg, is een ziek systeem binnen onze maatschappij waar mensen juist ziek van worden.