Kan een man zonder sex

De titel zegt het al. Kan een man zonder sex. Waarom moet ik nu weer over sex schrijven ik zal je eerlijk zeggen ik heb geen flauw idee. Het is een titel die ineens in mijn hoofd schoot. Het is ook eigenlijk meer een vraag. Ik vraag me af of een man zonder sex kan.

Er zijn natuurlijk veel vooroordelen hierover. Mannen lopen hun piemel achterna en denken heel de dag maar aan een ding. En dat ene ding is sex. Nu ben ik technisch gesproken ook een man, dus heb ik toch wel enigszins vergelijkings materiaal. Ik kruip mijn 1,5 hersencel in en ga eens bedenken of ik heel de dag aan sex denk. Op het moment dat ik aankom, merk ik dat mijn hersencel een technische storing heeft en even buiten gebruik is gesteld. Er komt een bordje omhoog met defect en dat herstel voorlopig nog even duurt. Ik zal dus een ander slachtoffer moeten vinden.

Op mijn zoektocht kom ik verschillende mannen tegen. Het valt me op dat ze allemaal een ander standpunt innemen. De een is verlegen, terwijl de andere me alles verteld wat ik vooral niet wil weten. Maar ook op het gebied van sex denken mannen hier verschillend over. De een verteld me hoe, waar, wanneer en vooral hoeveel vrouwen hij wel niet gebonkt heeft, terwijl de ander me verteld dat hij nog maagd is en dat hij er eigenlijk helemaal niet mee bezig is. Ik vind dit toch wel interessant, omdat ik merk dat niet alle mannen dus met sex bezig zijn. Ikzelf als paterjurn zijnde doe uiteraard ook aan geheel onthouding. Al moet ik zeggen dat dat geen makkelijke klus is. Ik zal ook graag eens een vrouw alle hoeken van de kamer willen laten zien en bunny hoppen (vraag me niet wat het is, maar dit kwam tijdens mijn gesprekken op straat naar voren)

Maar terug komend op de vraag of dat mannen zonder sex kunnen. Ik denk het niet. Ik denk dat elke man wel op een moment in zijn leven verlangd naar de liefde van een vrouw of andere man. Dat hij helemaal los wil gaan en de ander zijn liefde wil geven. Ik vind zelf dat je sex samen doet en niet alleen. Dat je van elkaar geniet, zodat er een nog mooiere explosie komt als je samen na afloop kunt zeggen ik heb er van genoten. Dat je daarna gewoon nog een keer gaat. Dat je een nacht lang van elkaar kan genieten en s’morgens kijkt hoe de zon opkomt. Om dat romantische gevoel dan even vast te houden. Even kijken met een champagne ontbijt naar vogels die langsvliegen. Als extraatje na een geweldige nacht te hebben gehad.