Iets met nadorst ofzo.

Robin Verbon 9 jun 2015

Zondag middag. Wie kent het niet. Om 17.45 de deur uitstappen, omdat de Albert Heijn om 18.00 dicht gaat. Je hebt net je zoektocht naar voedsel gestaakt thuis. Ook heb je cola nodig. Veel cola. Geen idee wat er gisteren nog is gebeurd maar aan je mond te voelen heb je voor het slapen gaan nog even op drie dooie cavia’s zitten snacken. Hoezo nadorst?

Maar oké. You made it. Je sluipt als een aangereden vos langs de schappen en dondert van alles in je mandje. Als je je had gedoucht vandaag dan had je nog snel die smerige stempel van je hand af kunnen schrobben maar what the hell, je bent überhaupt blij dat je het hebt gered voordat je dood neerviel van de honger. Douchen is tenslotte so overrated. Je denkt met gemengde gevoelens terug aan de vorige avond.

Net salaris binnen + drie gin tonics = iedereen is je vriend. Je geeft rondje na rondje en vrienden vragen tussendoor regelmatig of het "wel goed gaat met je". Je kijkt ze boos en een beetje scheel aan. Het gaat wel degelijk goed met je. Je bent in topvorm, is dat niet te zien?

Je kijkt beteuterd naar de inhoud van je mandje. Dit slaat nergens op, maar je kan gewoon. Niet. Meer. Dit heeft tevens een dubbele functie als ontbijt en lunch, want ja, je was pas om 15.00 uur wakker en je beauty sleep was je meer waard dan een paar lullige Wasa crackers als ontbijt. En trouwens, het is ook echt zonde van je tijd. Elke minuut die voorbij gaat is een minuut wat je thuis zou kunnen doorbrengen in je badjas, onder een kleedje, op de bank. (That’s right, een kleedje, ja).

En dat is precies wat je doet als je thuis komt, want je moet natuurlijk je krachten sparen voor als je straks met je brakke lijf terug naar je bed moet kruipen. Je scrollt door de foto’s op je iPhone. Je leert een nieuwe Jij kennen, want blijkbaar hou je dus toch van bier en ben je een beest op de dansvloer.

En zo heb je weer een weekend overleefd. Maar hoe erg heb je jezelf voor schut gezet? En hoe kan je jouw crush ooit nog onder ogen zien nadat je gisteren 2 tenenkrommende berichten hebt gestuurd, en vervolgens na geen reactie te hebben gekregen, nog eens 3 berichten gestuurd (schaamteloos) via Facebook en Instagram…

Misschien de komende tijd even rustig aan doen?

NEVER GONNA HAPPEN.