LEF

Ken je dat? Dat je een beetje vastgeroest zit in je patronen. Maar eigenlijk voelt het best prettig en comfortabel en heb je eigenlijk meer angst voor verandering dan dat het je aan moed ontbreekt om in het diepe te springen. Er zijn toch maar verrekt weinig mensen die dat echt durven, zo las ik het boek “De huisarts die liever stukadoor was” waarin mensen het ineens over een hele ander boeg gooien.

Mensen die jaren lang het zelfde soort werk uitvoeren, omdat het nu eenmaal van hen verlangd wordt of erger nog kiezen voor zekerheid. Waar zijn al die mensen die hun werk uitvoeren met passie en liefde voor hun vak? Waarom kiezen zo veel mensen voor een gemiddelde baan terwijl ze ook kunnen kiezen voor iets wat ze met hart en ziel kunnen doen? Ik weet nog precies waar ik me bevond toen ik mijn lef ontdekte, ik stond op de trap zo halverwege en ineens besefte ik dat ik zo veel dingen in mijn leven niet deed omdat het mij simpel weg aan lef ontbrak. Maar na die dag op de trap heb ik nooit meer iets niet gedaan, omdat ik mijn lef gevonden had. Nu kan ik een klein tipje van de sluier oplichten, ik durfde ook niks. Ik durfde niet auto te rijden, niet buiten de deur te eten, en vooral niet te ver van huis te gaan. Maar mijn lef had beslist, ik wilde gaan doen waar mijn passie lag en dat was visagist en hairstylist worden. Wie een klein beetje bekend is in het wereldje weet waarschijnlijk wat dat betekend. Je gaat over het algemeen in de auto naar een locatie toe, maak lange dagen dus de kans is groot dat je gezamenlijk eet op de set, en als ik zo na ga zijn alle locaties wel zo’n beetje ver van mijn huis.

Ik weet nog dat ik naar mijn aller eerste opdracht reed en dacht, als ik dit durf dan durf ik alles. Maar helaas werkt het niet zo en moet ik mezelf er iedere keer weer van overtuigen dat ik een vrouw met lef ben. Ik denk op die momenten aan mijn held Adre Kuipers die echt veel meer ontberingen heeft moeten doorstaan dan ik in mijn hele leven zal doen. Dus als hij dat kan zal het mij ook echt wel lukken. Betekenis van LEF; Leef en *uck it!