Lekker veel seks

Het wordt altijd van ons verwacht dat wij onze ‘ware liefde’ vinden, daarmee voorplanten en daar de rest van ons leven bijblijven. Maar waarom? Dit is eigenlijk tegen de natuur in, de mens is niet monogaam. Uit mijn hoofd zijn het alleen de zwanen en de kraaien die hun hele leven bij één partner blijven hangen.

Ik denk dat wij onszelf te kort doen door 50 jaar met iemand hetzelfde bed te delen (op dezelfde pik te rijden). Als ik stelletjes hoor die van hun 15e al bij elkaar zijn, ik walg er bijna van. Hoe kan je dat? Je wilt toch proeven van de wereld, wie er allemaal rondloopt en wat er allemaal te beleven is. En dan heb ik het niet alleen op het gebied van seks maar ik denk dat je samen moet zijn geweest met meerdere mensen om daar van te leren en er achter te komen wat je echt wilt in het leven. De meeste Nederlanders zullen dit wel niet begrijpen en genoegen nemen met minder, zo zonde..

Waarom niet ontdekken in plaats van beperken tot een hoeveelheid partners die te tellen zijn op één hand? Vreselijk idee om te denken dat ik maar met vijf man seks heb gehad, echt een te kortkoming. Gelukkig kan ik steeds meer genieten van de ‘open-minded’-instelling van mijn leeftijdgenoten. Waar iedereen maar met elkaar seks heeft, en dat we jaloezie en afgunst steeds meer achter ons wordt gelaten. Het gedoe van geen eigenwaarde hebben wanneer een vrouw seks heeft gehad met veel mannen. Waarom in godsnaam? Ook wij hebben behoeftes, wij hebben net zo dat ‘wilde’ beest in ons. Maar goed, om terug te komen op het onderwerp. Ik zie het zo: seksuele aantrekking blijft en is er altijd en neemt af wanneer je langere tijd met één persoon bent (in de meeste gevallen) en dan is het tijd voor iets nieuws.

Het sociaal gewenste beeld dat we hebben om ‘voor altijd samen zijn’ moet toch echt van de baan. Uit onderzoek blijkt het zelfs beter voor de samenleving om een vrouw zwanger te maken en vervolgens het kind te laten opvoeden door een andere man. Zo produceer je namelijk het beste nageslacht. Kortom, doe niet al te moeilijk en heb lekker veel seks.