Voedselhypes zouden verboden moeten worden!

Iedereen kent ze tegenwoordig wel; de superfoods waarmee duizenden fitgirls op instagram zich bezig houden. Deze fitte meiden eten alleen nog maar wat de voedselhypes zeggen en vallen kilo’s af. Het zou gezonder moeten zijn en je zou er goed mee kunnen afvallen. Verder zijn er onderhand zoveel voedselhypes dat je niet meer kunt volgen wat je nou echt moet eten.

Vele van de voedselhypes zijn niet eens zo goed als je denk dat ze zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens erg duur en wordt het vaak voor teveel geld verkocht. Ook het voedingscentrum bevestigde dat het daadwerkelijke effect van superfoods over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk is onderbouwd.

Naar mijn menig zijn er teveel voedselhypes om te volgen en moet je gewoon kunnen eten wat je eten wilt. Er wordt heel veel ingespeeld op onzekerheden van vooral jonge meiden en ik vind dit niet degelijk. Er zijn al veel meisjes onzeker over hun lichaam en om dan met al die voedselhypes ook nog hun portemonnee leeg te roven vind ik erg ongepast. Er zijn ook al heel veel boeken uitgebracht over deze superfoods en voedselhypes. Voornamelijk geschreven door dezelfde fitgirls die op je op instagram volspammen met hun tumblr foto’s van hun dagelijkse ontbijtje van zaden en poedermengsels.

Vroeger at iedereen ook gewoon wat de pot schaft. Zij zijn ook niet dik geworden en ook niet dood gegaan aan het normaal eten van vlees of aardappelen. Overal in de media komen deze hypes voor en ik vind dat er veel minder aandacht aan moet worden besteed en dat minder mensen deze belachelijke zaad- en poederadviezen moeten opvolgen.
voedselhypes zouden gewoon verboden moeten worden, omdat vele niet de waarheid spreken en er super veel verdient wordt door de winkels op de overpgeprijsde zaden en de zogenaamde fitgirls die deze onwaarheden viral laten gaan en door de honderden boeken die door ze geschreven worden.