Redactie Metro
Redactie Metro Sport 27 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Trainer Xavi vertrekt na dit seizoen bij FC Barcelona

Xavi stopt na dit seizoen als trainer van FC Barcelona. Dat meldde de voormalige middenvelder na de thuisnederlaag van 5-3 tegen Villarreal. „Op 30 juni vertrek ik bij de club. Dat is een beslissing die ik heb genomen met de voorzitter en met mijn stafleden”, aldus Xavi, die sinds het ontslag van Ronald Koeman in 2021 trainer van de Catalanen is. „Ik wil geen probleem worden voor de club. Ik denk dat de huidige situatie een koerswijziging verdient.”

Vorig seizoen won FC Barcelona onder leiding van Xavi de landstitel. Na de nederlaag tegen Villarreal is de achterstand op koploper Real Madrid opgelopen tot 10 punten. Xavi was vrijwel zijn hele carrière als speler actief bij Barcelona. Hij veroverde met de Catalanen 25 prijzen, waaronder vier keer de Champions League en acht Spaanse titels. Met Spanje werd hij tussendoor tweemaal Europees kampioen en één keer wereldkampioen.

Bij FC Barcelona voetbalt Oranje-international Frenkie de Jong.

Xavi is de tweede trainer van een topclub die deze week zijn vertrek aankondigt. De Duitser Jürgen Klopp meldde vrijdag na dit seizoen te stoppen bij Liverpool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties