Redactie Metro
Redactie Metro Sport 13 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Handballers laten Bosnië en Herzegovina op EK kansloos

De Nederlandse handballers hebben ook de tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. Bondscoach Staffan Olsson zag zijn team in de SAP Arena in Mannheim Bosnië en Herzegovina met ruime cijfers verslaan. Het werd 36-20. Het klassenverschil was vanaf het begin groot. Bosnië opende de score, maar daarna liep Nederland snel weg. Bij rust was het al 17-7.

Oranje was het toernooi begonnen met een zege van 34-29 op Georgië. Met alleen nog een wedstrijd tegen Zweden te gaan, zijn de handballers al zeker van een plek in de hoofdronde. Zweden won namelijk met 42-26 van Georgië. Nederland en titelverdediger Zweden spelen maandag om de eerste plek in de poule.

Doelman Bart Ravensbergen speelde zijn honderdste interland en kreeg na afloop een schaal uitgereikt. Ravensbergen maakte één doelpunt tegen Bosnië, toen het doel van de tegenstander leeg was en hij van grote afstand raak gooide. De keeper noteerde een reddingspercentage van 47 procent. Rutger ten Velde maakte negen doelpunten en werd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. Dani Baijens kwam tot acht treffers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties