Redactie Metro
Redactie Metro Sport 9 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

FIFA neemt nationale schorsing Overmars over

Marc Overmars kan voorlopig zijn functie als technisch directeur van de Belgische voetbalclub Antwerp niet meer uitoefenen. De FIFA heeft de nationale schorsing die hij kreeg om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax wereldwijd overgenomen. Dat bevestigde een woordvoerder van de KNVB na eerdere berichtgeving door NRC.

Antwerp wil vooralsnog niet reageren op het bericht. De club van trainer Mark van Bommel wil eerst de tijd nemen om de uitspraak te bestuderen, meldde een woordvoerder.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) legde Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar op, waarvan één jaar voorwaardelijk. De KNVB droeg vervolgens de uitspraak over aan de tuchtcommissie van de FIFA, zoals de reglementen voorschrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties