Redactie Metro Sport 14 jan 2024

Feyenoord speelt gelijk tegen NEC en raakt verder achterop bij PSV

Feyenoord is in de Eredivisie nog verder achterop geraakt bij koploper PSV. De regerend kampioen verspeelde in eigen stadion een voorsprong van twee doelpunten tegen NEC: 2-2. Halverwege de competitie heeft PSV, dat zaterdag Excelsior met 3-1 versloeg, 12 punten meer dan Feyenoord.

Feyenoord leek lange tijd onbedreigd op een overwinning af te stevenen. Javairô Dilrosun zette de Rotterdammers, met zijn eerste doelpunt van het seizoen, in de 17e minuut op voorsprong. Topscorer Santiago Giménez maakte er na een half uur 2-0 van. NEC kwam in de blessuretijd van de eerste helft onverwacht terug. Na een vrije trap stond Dirk Proper op de juiste plaats om de 2-1 te maken.

Feyenoord-doelman Justin Bijlow verkeek zich in de 53e minuut op een schot van de Deen Magnus Mattsson (2-2). Feyenoord slaagde er daarna niet in nog een keer te scoren.