Redactie Metro Sport 2 dec 2023

RKC verspeelt voorsprong en speelt gelijk tegen Excelsior

RKC Waalwijk is thuis niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior. De thuisploeg leidde comfortabel met 2-0, maar die voorsprong ging verloren.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen creëerden kansen, maar het was RKC dat als eerste scoorde. Yassin Oukili schoot na twintig minuten raak op aangeven van Julian Lelieveld.

RKC bleef na de openingstreffer het initiatief houden. Dat resulteerde een kwartier na rust in de 2-0. Opnieuw was het Oukili die het doelpunt maakte, nu vanaf de rand van het strafschopgebied.

De verdubbelde voorsprong bleek toch niet genoeg. In de 74e minuut kwam Excelsior terug in de wedstrijd door een ongelukkige eigen goal van Dario van den Buijs. Daardoor kreeg Excelsior weer vertrouwen en dat leidde tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Julian Baas maakte de 2-2 vanuit een vrije trap en zorgde zo voor de eindstand.

Door het gelijkspel staat Excelsior nu negende in de Eredivisie. RKC staat 13e.