Redactie Metro
Redactie Metro Sport 14 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Duitse krant: voetballer El Ghazi vecht ontslag door Mainz 05 aan

Voetballer Anwar El Ghazi is naar de rechter gestapt om zijn ontslag door Mainz 05 aan te vechten. Dat meldt de Duitse krant Allgemeine Zeitung. Het contract van de 28-jarige oud-speler van Ajax en PSV werd onlangs door de Duitse club beëindigd om zijn pro-Palestijnse Instagram-posts.

El Ghazi werd aanvankelijk op non-actief gezet door Mainz. De tweevoudig Oranje-international kreeg na intensieve gesprekken een nieuwe kans, maar liet vervolgens weten niet op de hoogte te zijn gebracht van de uitgebrachte verklaring van de club en hij kon zich er ook niet in vinden.

Na een nieuwe post van El Ghazi besloot de club om definitief afscheid te nemen van de aanvaller, die nog een contract tot de zomer van 2025 had.

Volgens de Allgemeine Zeitung wordt El Ghazi bijgestaan door arbeids- en sportadvocaat Alexander Bergweiler. „Ik zie geen enkele verklaring in de nieuwe post die niet onder de vrijheid van meningsuiting valt”, zei Bergweiler twee weken geleden al tegen de krant.

Meer sportnieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties