Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 27 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Grote lof voor Christian Eriksen na rentree op het veld: ‘Wat een sprookje’

De Deense voetballer Christian Eriksen maakte gisteren zijn rentree in de nationale ploeg van dat land. Zowel op social media als bij de voetballers zelf maakt dat veel los. Er is grote lof voor Eriksen, die bijna 300 dagen geleden onwel werd op het veld.

Nederland en Denemarken speelden gisteren een vriendschappelijk duel in aanloop naar het WK, in de Johan Cruijff Arena. Toen Eriksen het veld opkwam, was bij de fans op de tribune en bij de spelers op het veld te merken dat dat moment niet zomaar voorbijging.

Lof voor rentree Christian Eriksen

Ook Matthijs de Ligt, centrale verdediger van het Nederlands elftal, was geroerd. „Ik kreeg wel kippenvel toen hij het veld inkwam. Ik vond het soms ook even lastig er keihard in te gaan. Dat gevoel moet je natuurlijk uitzetten als voetballer, maar ja: je bent toch ook een beetje mens. We zijn allemaal erg blij dat hij weer terug is op dit niveau.”

In juni kreeg Eriksen een hartstilstand, tijdens een EK-duel met Finland. Halverwege de wedstrijd van gisteren kwam hij in de ploeg en als kers op de taart scoorde hij vrijwel meteen. „Ik wilde hem eigenlijk later pas inbrengen, maar we moesten wat doen”, zei de Deense bondscoach Kasper Hjulmand, die met zijn elftal halverwege tegen een achterstand van 3-1 aan keek. „Het was geweldig om te zien dat hij hier een warm welkom kreeg. Dat hij dan ook nog direct scoort. Het was een groot moment. Christian is terug.”

Op sociale media zijn supporters vol lof, net als beroemdheden en journalisten. Zo schrijft de bekende sportjournalist Fabrizio Romano dat de rentree van Eriksen – met gelijk een goal erna – „een sprookje” is. Ook Eriksen zelf trekt naar social media, hij laat weten „dit gevoel” gemist te hebben.

Wedstrijd tussen Nederland en Denemarken eindigt in 4-2

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Denemarken eindigde uiteindelijk in 4-2. Nederland maakte een groot deel van het oefenduel een vrij overtuigende indruk en wist het publiek te vermaken.

Het was voor Oranje de eerste wedstrijd in een nieuw spelsysteem, waar Van Gaal zijn spelers deze week kennis mee liet maken en op liet trainen. De bondscoach omschrijft het zelf als 1-3-4-1-2. In die formatie denkt hij straks bij het WK de meeste kans te hebben om ver te komen.

Omdat het Nederlands elftal in aanloop naar het WK nog maar twee interlandperiodes heeft, nodigde Van Gaal deze week liefst 28 internationals uit. Zo konden zoveel mogelijk spelers wennen aan de nieuwe manier van voetballen.

Steven Bergwijn scoorde, op aangeven van Daley Blind, als eerst. Dat was na slechts een kwartier spelen. Daarna kwam de kopbal van Jannik Vestergaard en de derde goal was van Memphis Depay. Toen raakte Oranje de regie wat kwijt en de Denen kwamen er vaker uit. Na een snelle omschakeling stelde Frenkie de Jong, met een goede loopactie, Bergwijn in staat de 4-2 te maken. Eriksen raakte daarna de paal nog.

Combinatie van tien verschillende drugs aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grote lof voor Christian Eriksen na rentree op het veld: ‘Wat een sprookje’
Sluiten