Erik Jonk
Erik Jonk Sport 6 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Bizarre beelden: veldslag in voetbalstadion profclubs Mexico

De voetbalbond van Mexico heeft de nationale competitie tijdelijk stilgelegd na heftige supportersrellen bij de wedstrijd op het hoogste niveau. De beelden op de tribunes en het veld bij het profduel Querétaro – Atlas zijn werkelijk bizar.

Tientallen toeschouwers raakten daarbij gewond en volgens onbevestigde berichten zouden er ook doden zijn gevallen. De overige wedstrijden in Mexico van dit weekeinde zijn uitgesteld, uit solidariteit met de slachtoffers. Let op, de beelden zijn niet fraai:

Fans clubs Mexico massaal op de vuist

Na een uur spelen ging het mis in het La Corregidora-stadion van Querétaro, bij een stand van 1-0 voor Atlas. Aanhangers van beide clubs zochten de confrontatie en gingen op de tribunes op de vuist met elkaar. Beveiligers besloten de hekken rond het veld te openen, zodat supporters zich op het veld in veiligheid konden brengen. De spelers gingen de kleedkamers in. Ook buiten het stadion werd gevochten.

Kinderen moesten in veiligheid worden gebracht.

Bezoekers liggen levenloos in het stadion

Op beelden op sociale media is te zien hoe sommige bezoekers bewegingloos op de tribunes liggen. Sommigen in een grote plas bloed. De autoriteiten meldden dat zeker 22 mensen gewond zijn geraakt, maar over doden is niet gesproken.

„De Mexicaanse voetbalbond betreurt en veroordeelt de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het La Corregidora-stadion. Iedere vorm van geweld is ontoelaatbaar.” De bond van Mexico belooft de autoriteiten hulp bij het onderzoek en kondigt aan dat de daders gestraft worden. Hieronder zie je nog meer beelden.

Maarten van Rossem: ‘Er breekt geen Derde Wereldoorlog uit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.