Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter ‘buigt’ voor ‘koningin van de Spelen’ shorttrackster Suzanne Schulting

Shorttrackster Suzanne Schulting behaalde in haar laatste wedstrijd van de Olympische Spelen in Peking brons. Ondanks hoge verwachtingen op goud, eindigde Schulting op de derde plaats. De Nederlandse Xandra Velzeboer werd vijfde in de Olympisch finale. Nederlanders loven de prestatie van Schulting op Twitter en bekronen haar tot ‘koningin van de Spelen’.

Op de twaalfde dag van de Olympische schaatsten twee Nederlanders de finale shorttrack 1500 meter. Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting troffen elkaar op het ijs. Velzeboer schaatste haar eerste individuele Omlypische finale. Eerder viel de Nederlandse Olympische debutant Rianne de Vries af in de halve finale.

Shorttrackster Suzanne Schulting pakt brons

Dat Schulting een aantal gevreesde concurrenten zou treffen in de finale was geen verrassing. Het blijkt maar weer dat shorttrack een sport is die moeilijk te voorspellen valt en waar alles in een fractie kan veranderen. De Zuid-Koreaanse MinJeong Choi ging er met het goud vandoor. De Italiaanse Arianna Fontana pakte het zilver.

Daarmee voegt Schulting een bronzen plak bij haar Olympische vangst. Eerder behaalde ze al twee keer goud een eenmaal zilver. Na afloop van de race reageert Schulting in tranen voor de camera van de NOS. Waarvoor ze zich verontschuldigt. Ze legt uit teleurgesteld te zijn met brons omdat ze zich sterk voelde vandaag.  „Het is wel shorttrack. Alles zat er in, maar je hebt ook nog te maken met tegenstanders. En als je dan de baan uit wordt gebeukt, wordt het een lastig verhaal.” Ze sluit af dat ze het meest uitkijkt naar het feit dat „alle druk weg is gevallen”. En dat kwetsbare interview maakt veel indruk op de mensen thuis.

Menig twitterend Nederlander zat aan de buis gekluisterd voor de veelbelovende race. Overigens blijkt maar weer dat het ons ook niet ontbreekt aan sportiviteit. Veel twitteraars feliciteren Schulting en Velzeboer met hun prestatie en loven Schulting voor haar Olympisch succes. „Prachtig”,

https://twitter.com/bleekies/status/1493942561458774016

https://twitter.com/janskleene/status/1493943643253661698

Loyaliteit Olympische Spelen Rianne de Vries

Rianne Vries, maakte bij de Olympische Spelen drie keer eerder deel uit van de aflossingsploeg. Maar daar was zij altijd het vijfde lid. Haar loyaliteit en trouwe deelname zorgde ervoor dat zij vandaag toch de 1500 meter mocht schaatsen. Bij haar deelname aan drie Spelen, legde De Vries in totaliteit dus 1500 meter op het ijs af.

Alle Metro-artikelen over de Olympische Spelen in Beijing lees je hier.

Verdeeldheid over interviews Bert Maalderink bij schaatsen: ‘Scherp en kritisch’ of ‘zuur en irritant’?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.