Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Sport 7 okt 2021

Basic-Fit opent 1000e club in Tilburg: ‘Extra bijzonder’

Basic-Fit heeft officieel haar duizendste club geopend. En dat is er niet zomaar een, maar een club met de nieuwste machines, lichten die het gebouw ‘s avonds oranje kleuren, een nieuwe huisstijl en een pilot om virtuele lessen te volgen met QR-codes.

Metro was bij de officiële opening en spreekt met Kim Mooij-Janssen, business manager bij Basic-Fit, over de mijlpaal. „Alle clubs die we openen zijn speciaal. Ook club 999, maar club duizend is dan natuurlijk wel nog ietsje specialer.” Extra bijzonder is dat de duizendste club van de fitnessketen haar deuren mag openen in het land waar het vijfendertig jaar geleden allemaal begon: Nederland.

Duizendste Basic-Fit club in Tilburg

De opening wordt gevierd in de nieuwste club in Tilburg, aan de Spaubeekstraat 89C. Gevestigd aan de rand van het grootste stadsdeel van de studentenstad is het grote pand, dat ‘s avonds helemaal oranje kleurt, niet te missen. Van binnen voelt het als een verademing: geen donkere, gesloten sportruimtes, maar een open indeling en veel daglicht.

Het kleurenpallet van de sportschoolketen is ook wat uitgebreid: met frisse, groene tinten en warme houtkleuren wil de club zorgen voor een sterker „welkom-gevoel”. Volgens Mooij-Janssen is het te zien dat Basic-Fit staat voor diversiteit: „Voor iedereen is er wat te vinden. Voor jong en oud, voor alle doelgroepen en voor alle doelstellingen.”

Basic-Fit, duizendste club, Tilburg
De nieuwe club in Tilburg. Bron: Basic-Fit

Naast de nieuwste apparatuur zijn er in de duizendste club ook diverse lessen om te volgen, zowel live als virtueel. In een aparte ruimte volgt een groep sporters een live les XCore, maar je kan ook kiezen uit een virtuele les Booty of Box. Momenteel test Basic-Fit hier een pilot: de lessen kunnen namelijk zelfstandig worden gestart door middel van een QR-code. Een member bepaalt nu zelf welke les het gaat worden.

Altijd en overal sporten

De nieuwe Basic-Fit in Tilburg is één van de bijna honderdvijftig clubs in Nederland die 24/7 open zijn. „Op het moment dat jij denkt ‘ik wil sporten’, dan kán je ook gaan sporten”, vertelt Mooij-Janssen als een groot voordeel van de fitnessketen. Net als dat Basic-Fit de grootste keten van Europa is: „Op veel plaatsten zitten we op elke hoek van de straat. Mensen kunnen overal sporten, waar ze ook maar willen.”

Basic-Fit, duizendste club, Tilburg
De nieuwste apparatuur in de duizendste club. Bron: Basic-Fit

Toch houdt het niet op bij een club op „elke hoek van de straat”: de groei blijft volgens haar in volle vaart doorgaan. Het doel voor 2022 is om uit te breiden naar 1250 clubs. „We blijven gewoon gas geven en blijven ons ontwikkelen”, vertelt Mooij-Janssen, terwijl ze tevreden om zich heen kijkt in de duizendste Basic-Fit club.

Stel je fitheid op de proef met een APK-keuring bij Basic-Fit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Basic-Fit opent 1000e club in Tilburg: ‘Extra bijzonder’
Sluiten