Metro en ANP
Metro en ANP Sport 24 sep 2020 / 21:34 uur

Overwinning voor PSV in Slovenië, nu op naar Noorwegen

PSV heeft het hoofdtoernooi van de Europa League in zicht. Het elftal van trainer Roger Schmidt won vandaag in Slovenië in de derde voorronde van NS Mura. Het werd 1-5. In de play-offs is Rosenborg BK, dat Alanyaspor uit Turkije versloeg, de tegenstander. Die wedstrijd, in Noorwegen, is volgende week al.

PSV is er veel aan gelegen de groepsfase te halen. Vorig seizoen strandden de Eindhovenaren al voor de winterstop. PSV eindigde in groep D als derde, achter LASK Linz en Sporting Portugal.

Eerste basisplaats voor Romero

Tegen Mura, de huidige koploper uit de Sloveense competitie, had PSV het niet moeilijk en had de score ook hoger kunnen uitvallen. Een tegenvaller in de beginfase was het uitvallen van Maximiliano Romero. De 21-jarige Argentijnse aanvaller ging na 11 minuten spelen naar de kant met een knieblessure.

Romero werd met zijn eerste basisplaats sinds hij bij PSV speelt beloond voor zijn goede invalbeurt van zaterdag tegen FC Emmen. Toen maakte hij met zijn hoofd, diep in blessuretijd, het winnende doelpunt. Romero, die vorig seizoen door PSV werd verhuurd aan Vélez Sársfield en tegen Emmen Noni Madueke verving, heeft al vaker te maken gehad met blessures.

Wisselspeler

Schmidt had in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Emmen nog twee wijzigingen doorgevoerd. Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo startten op de bank. Mauro Júnior en Bruma mochten vanaf het begin meedoen. Gakpo kwam al vroeg binnen de lijnen, als vervanger van Romero. Ihattaren was een kleine twee weken geleden tegen FC Groningen ook al wisselspeler. Schmidt was niet tevreden over de manier waarop hij trainde. Tegen FC Emmen had hij wel een basisplaats.

Voorsprong

Op aangeven van Philipp Max kopte Donyell Malen PSV in de 17e minuut op voorsprong. Max kent een goede start bij PSV en stonden de voorbije wedstrijden met assists vaker aan de basis van doelpunten. Middenvelder Nino Kouter bracht de thuisploeg even later alweer op gelijke hoogte. Dankzij een treffer van Mauro Júnior ging PSV toch met een voorsprong rusten.

Doelman Yvon Mvogo voorkwam kort na de pauze de 2-2. Daarna liep PSV via Gakpo (54e minuut), Malen (65e minuut) en opnieuw Gakpo (90e minuut) snel verder uit.

Vorig seizoen trof PSV Rosenborg ook al in de Europa League, toen in de poulefase. In Noorwegen won PSV met 1-4. In Eindhoven eindigde de confrontatie in 1-1.

Lees ook: Dit viel er op bij PSV: weer een hevige keepersstrijd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overwinning voor PSV in Slovenië, nu op naar Noorwegen
Sluiten