Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 12 jun 2020 / 16:23 uur

Zo maakte profvoetballer Rashford zich nuttig tijdens de lockdown

Het voetbal in Engeland wordt komende week hervat, maar ook de spelers daar zaten lang thuis in een lockdown. Marcus Rashford benutte die tijd beter dan zijn gemiddelde collega. De 22-jarige speler van Manchester United heeft zich de voorbije maanden op meerdere manieren ingezet voor het goede doel.

Dat begon eigenlijk al voor de coronacrisis. Rashford kreeg een brief van een jonge fan, die hem vroeg op hij jurylid wilde zijn op de gedichtenwedstrijd van zijn school. Het enige probleem: omdat het een school voor doven kinderen betreft, worden de gedichten voorgedragen in gebarentaal. Een taal die Rashford niet machtig is.

De Engels international besloot dat probleem te tackelen en startte in maart met een cursus gebarentaal. Dit enkel en alleen zodat hij als jury aanwezig kan zijn bij de gedichtenwedstrijd. Rashford heeft door de coronacrisis extra tijd gehad om te oefenen en heeft de taal inmiddels behoorlijk onder de knie.

Gratis maaltijden

Het helpen van anderen is Rashford blijkbaar goed bevallen, want hij is in de voorbije maanden volop aan de slag gegaan. Zo heeft hij een actie opgezet om te zorgen kinderen in arme gezinnen toch maaltijden kunnen krijgen. De kinderen krijg normaal gratis eten op school, maar door de lockdown vallen die maaltijden nu weg en dat is soms een behoorlijke financiële strop voor ouders.

Met zijn is er inmiddels ruim 20 miljoen pond opgehaald. Daarmee is zijn doel voor eind deze om drie miljoen kinderen te voeden nu al behaald. Toch is zijn werk naar eigen zeggen nog niet gedaan. Rashford geeft aan zich te blijven inzetten, totdat geen enkel kind in het Verenigde Koninkrijk nog honger heeft.

Daklozen

De kinderen zijn niet de enigen die geholpen worden door de aanvaller. Want daarnaast is hij een aparte campagne gestart voor daklozen, een groep waar hij zich in het dagelijkse leven ook al voor inzet. De actie is een vervolg op zijn kerstpakkettenactie, toen hij afgelopen kerst zelf honderden kerstpakketten langsbracht bij opvang voor daklozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maakte profvoetballer Rashford zich nuttig tijdens de lockdown
Sluiten