Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 12 jun 2020 / 17:20 uur

Aantal coronapatiënten op ic 73; extra mondkapjesregels luchthavens

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is gedaald van 77 naar 73. Intensivisten behandelen daarnaast 557 mensen met andere aandoeningen. Dat betekent dat er in totaal 630 mensen op een ic liggen.

Op de verpleegafdelingen liggen nog 279 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 54 minder dan afgelopen woensdag, toen het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) voor het laatst met cijfers hierover kwam. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalt snel. Dit komt onder meer doordat mensen die eerst op een intensive care lagen en daar opgeknapt zijn, nu genoeg hersteld zijn om het ziekenhuis helemaal te verlaten.

Niet-medische mondkapjes

Vliegtuigpassagiers moeten een niet-medisch mondkapje dragen tijdens de vlucht en op plekken waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt dus ook tijdens het inchecken, de veiligheidscontrole en het boarden.

De luchtvaartsector heeft de aanvullende maatregelen genomen om de risico’s op een besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, schrijven de ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer. Luchtvaartmaatschappijen hadden de mondkapjes al verplicht gesteld voor reizigers tijdens de vlucht. Volgens Van Nieuwenhuizen hebben vliegtuigen een speciale ventilatie die de lucht in de cabine steeds ververst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal coronapatiënten op ic 73; extra mondkapjesregels luchthavens
Sluiten