Metro
Metro Sport 13 mei 2020 / 06:42 uur

Duitse voetbalscheidsrechter Fritz: Ik ga niet letten op hygiëne

Duitse scheidsrechter let liever op de spelregels dan op hygiëne.

Nu het voetbalseizoen in de Bundesliga wordt hervat, is de spelers uitdrukkelijk verzocht vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus strikte regels met betrekking tot de hygiëne na te leven. Scheidsrechter Marco Fritz heeft echter al gezegd zich niet verantwoordelijk te voelen voor de naleving daarvan.

Geen geel bij spugen

„Ik moet het spel in goede banen leiden”, zo verklaart hij in Sport Bild. „Als er een speler bijvoorbeeld op de grond spuugt, ga ik hem niet de gele kaart geven omdat in de protocollen staat dat dit in deze omstandigheden niet mag. Wel kan ik me voorstellen dat ik de betreffende voetballer er even op wijs dat dit niet de bedoeling is.”

Scheidrechter Marco Fritz
Waarschuwen wil Marco Fritz bij spugen wel, geel trekken niet. | Foto: EPA / Friedemann Vogel | Foto: EPA / Friedemann Vogel

Niet omarmen bij een doelpunt

In de door de verantwoordelijke instanties opgestelde protocollen staat bijvoorbeeld ook dat spelers elkaar bij een doelpunt niet mogen omarmen. Fritz: „Maar in de regels waarop ik in de wedstrijd moet toezien staat niet dat dit is verboden. Ook daarvoor zal ik dus niemand wegsturen.”
De Bundesliga wordt zaterdag hervat, onder meer met de derby Borussia Dortmund – Schalke 04. De eerste twee wedstrijden zijn door coronabesmettingen al afgelast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse voetbalscheidsrechter Fritz: Ik ga niet letten op hygiëne
Sluiten