Metro en ANP
Metro en ANP Sport 6 apr 2020 / 11:29 uur

Nederlands voetbal gesteund met pakket van 11 miljoen euro

Om Nederlandse voetbalclubs enigszins op financieel vlak te ondersteunen, heeft de KNVB een steunpakket in het leven geroepen van 11 miljoen euro.

De nationale voetbalbond heeft het project opgezet in samenwerking met hun sponsor ING en de Nederlandse voetballers en voetbalsters en Jong Oranje. De internationals hebben aangegeven het amateurvoetbal in Nederland, „de plek waar ze zelf allemaal zijn begonnen", te willen steunen.

„We voetballen over de hele wereld, in de grootste stadions, de grootste wedstrijden en de beste competities, maar je vergeet nooit waar je bent begonnen. Onze oude amateurclubs. Daar liggen allemaal prachtige herinneringen", zegt Virgil van Dijk, aanvoerder van Oranje en speler van Liverpool, die zelf ooit zijn loopbaan startte bij WDS’19 uit Breda.

Solidariteit

De financiële hulp is bedoeld voor zowel het prof- als amateurvoetbal, het geld zal ongeveer gelijk verdeeld worden. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen. Dit houdt onder meer in dat profclubs bepaalde bijdragen eerder ontvangen en leningen bij de KNVB worden met een half jaar opgeschort.

De KNVB rekent op onderlinge solidariteit bij clubs. „Van de kleinste betaaldvoetbalorganisaties tot de clubs die Europees voetbal spelen", meldt de bond. Voor sterke en aantrekkelijke Nederlandse betaaldvoetbalcompetities zijn alle clubs hard nodig."

Reageer op artikel:
Nederlands voetbal gesteund met pakket van 11 miljoen euro
Sluiten