Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 6 apr 2020

Wat eten we vandaag? Oeufs mayonnaise met peterselie-olie

Nu we toch met zijn allen binnen zitten kunnen we vandaag best alvast een lekker retro gerechtje uitproberen voor pasen. Het duikt ineens weer overal om ons heen op (en gelukkig maar). Oeufs mayonnaise. Niets meer of minder dan verse mayonaise met een gekookt eitje erbovenop. En lekker dat dat is!

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 6 eieren, op kamertemperatuur

Voor de mayonaise:

  • 1 heel ei
  • 1 flinke theelepel Dijon mosterd
  • 1 scheutje azijn (of citroensap)
  • 250 ml neutrale olie
  • Zout & peper

Voor de peterselie-olie:

  • Grote bos peterselie, grof gehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelciderazijn
Foto: Culy.nl

Zo maak je het klaar

Begin met de peterselie-olie. Doe daarvoor alle ingrediënten in een hoge maatbeker en zet de staafmixer erin. Blijf net zo lang mixen tot alle peterselie fijngehakt is en je een felgroene olie overhoudt. Je kunt de olie eventueel zeven voor een nog mooiere heldergroene kleur.

Maak dan de mayonaise. Doe het ei, de mosterd, de azijn en de olie in een hoge maatbeker en zet de staafmixer erin. Zet ‘m aan en beweeg ‘m gedurende ongeveer 30 seconden langzaam heen en weer naar boven tot je een dikke mayonaise overhoudt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook de eieren in 7,5 minuut tot het eigeel nog net niet helemaal gestold is. Laat ze schrikken onder de koude kraan en leg ze daarna even in een bakje met koud water.

Pel de eieren voorzichtig en snijd ze doormidden. Leg op een bordje twee glanzende hoopjes van de mayonaise. Leg de helften van het ei hierop. Breng op smaak met zout en peper en druppel er tot slot wat van de peterselie-olie overheen. Et voilà: oeufs mayonnaise!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Oeufs mayonnaise met peterselie-olie
Sluiten