Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 apr 2020 / 08:44 uur

‘Formule 1 start 5 juli met dubbele GP van Oostenrijk’

De laatste tijd hebben sportliefhebbers van bijvoorbeeld het wielrennen en het tennis het vooral met digitale wedstrijden moeten doen. Toch zou er over tweeënhalve maand weer ‘echte’ profsport uitgevoerd kunnen worden.

Tenminste, als we Helmut Marko (technisch adviseur bij Red Bull van Max Verstappen) mogen geloven. Hij stelt dat er op zondag 5 juli aanstaande waarschijnlijk de eerste Formule 1-wedstrijd van het seizoen gereden kan worden op het circuit van Oostenrijk.

Kans erg groot

De race zal dan wel zonder publiek worden afgewerkt. „De voorwaarden voor een race zonder publiek worden nu opgesteld. De kans is erg groot dat het gaat lukken”, zegt hij tegenover een Oostenrijkse radiozender.

Politici van het Alpenland hebben eerder al aangegeven de Grand Prix niet tegen te willen houden, mits het aan bepaalde gezette voorwaarden voldoet. Dit zou als gevolgen kunnen hebben dat de coureurs later diezelfde week nog een keer de GP van Oostenrijk – die de afgelopen twee jaar gewonnen werd door Verstappen – betwisten. De tweede race zou dan op woensdag zijn. De kwalificatie vindt een dag eerder plaats.

„Dat is het waarschijnlijkste op dit moment”, stelt Marko. „De focus gaat op digitaal en op de tv-uitzending. Het zou het eerste grote internationale evenement zijn. De beelden gaan de wereld rond. Het zou een fantastische reclame zijn voor Oostenrijk en een signaal van hoe goed onze regering het doet.”

Silverstone

In het Verenigd Koninkrijk wordt er aan een gelijkaardig scenario gedacht. Daar wil men rondom 19 juli ook een dubbele GP van Silverstone organiseren.

Reageer op artikel:
‘Formule 1 start 5 juli met dubbele GP van Oostenrijk’
Sluiten