Metro en ANP
Metro en ANP Sport 14 mrt 2020 / 19:33 uur

EK voetbal mogelijk verplaatst naar komende winter

Veel sportevenementen die in de komende maanden zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Zo ook het EK voetbal van komende zomer. Als alternatief tijdstip wordt gekeken naar aankomende winter.

Dinsdag vergadert de Europese voetbalbond UEFA over de gevolgen van het coronavirus op het Europese voetbal en dus ook de mogelijkheden betreffende verplaatsing van het Europees Kampioenschap. The Telegraph bericht dat een van de mogelijkheden die dinsdag aan bod komen, de winter van 2020/2021 is.

Tot september stil

Naast het EK voetbal wordt er dinsdag ook gepraat over de huidige edities van Champions League en Europa League en het verdere verloop van 32 nationale competities. The Independent schreef op basis van anonieme bronnen dat het Europese voetbal misschien wel tot september stil ligt vanwege het coronavirus.

Het EK kan over drie maanden mogelijk niet plaatsvinden omdat het onduidelijk is hoe lang het coronavirus een bedreiging vormt. Als de Europese eindronde wel op de geplande data doorgaat, dan kunnen mogelijk de verschillende nationale competities niet worden afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK voetbal mogelijk verplaatst naar komende winter
Sluiten