Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mrt 2020 / 18:59 uur

Inreisverbod VS geldt nu ook voor Verenigd Koninkrijk en Ierland

Nadat president Trump donderdag een reisverbod met 26 Europese landen aankondigde vanwege het coronavirus, was er verbazing alom: waarom zit het Verenigd Koninkrijk daar niet tussen? Dat zit het nu alsnog.

Vicepresident Mike Pence – die de aanpak van het coronavirus in de VS leidt – vertelde zaterdag op een persconferentie dat de VS ook een inreisverbod instelt voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Trump heeft zijn eerdere besluit heroverwogen omdat het aantal besmettingen in de betreffende regio flink is toegenomen: in Groot-Brittannië zijn nu 1140 besmettingen vastgesteld. Het aantal coronapatiënten dat overleed is sinds vrijdag bijna verdubbeld tot 21. In Ierland testten 90 mensen positief, een persoon is overleden aan het coronavirus.

Piek nog niet in zicht

In de Verenigde Staten waren zaterdag 2226 gevallen van het coronavirus bekend, maar het ergste moet nog komen. Anthony Fauci van het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten heeft gezegd dat de piek nog lang niet in zicht is.

Het Huis van Afgevaardigden keurde zaterdag een pakket aan noodmaatregelen goed, die onder meer gratis virustesten en betaald verlof moeten garanderen.
Vicepresident Mike Pence voegde daaraan toe bezoeken aan verpleeghuizen verboden worden om kwetsbare mensen te beschermen.

Donald Trump liet zich vrijdag testen op het coronavirus. De testresultaten zijn volgens de president binnen een paar dagen binnen. Ook heeft hij zijn temperatuur laten opnemen, die was volgens Trump normaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Inreisverbod VS geldt nu ook voor Verenigd Koninkrijk en Ierland
Sluiten