Metro en ANP
Metro en ANP Sport 14 dec 2019 / 16:15 uur

Ruben Kluivert (18) tekent eerste profcontract bij FC Utrecht

De familie-Kluivert heeft er sinds zaterdag nog een profvoetballer bij. Na vader Patrick en broer Justin volgt nu ook Ruben Kluivert. Zaterdag tekende de 18-jarige zijn eerste contract bij FC Utrecht.

Vorig jaar zomer begon de jonge Kluivert al bij de jeugdopleiding van de Utrechtse club. Nu wordt hij beloond met zijn eerst profcontract, die loop tot halverwege 2022. Daarin is bovendien de mogelijkheid tot verlenging tot 2023 opgenomen.

‘Sterk en explosief’

Technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam omschrijft de verdediger als ‘sterk en explosief’. „Hij is defensief sterk in de één-tegen-één-duels en gevaarlijk in aanvallende corners. Ruben is in staat om met ruimte in zijn rug te spelen en past qua karakter, als het gaat om het leveren van strijd en het spelen met passie, uitstekend bij FC Utrecht.”

Voor hij bij de Utrechtse club terechtkwam, speelde Kluivert voor de Amsterdamse amateurclub AFC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruben Kluivert (18) tekent eerste profcontract bij FC Utrecht
Sluiten