Metro en ANP
Metro en ANP Sport 28 okt 2019 / 13:00 uur

‘Het is beter om Max wat meer ruimte te geven’

In subtiele bewoordingen heeft Lewis Hamilton na zijn Formule 1-winst in de Grand Prix van Mexico het rijgedrag van zijn Nederlandse rivaal Max Verstappen aan de orde gesteld.

„Ik denk dat iedere coureur een beetje anders is", sprak de wereldkampioen van Mercedes fijntjes. „Sommigen zijn slimmer, sommigen zijn veel slimmer, anderen zijn agressiever en weer anderen zijn in dat opzicht wat dommer. In die wetenschap geef je soms wat meer ruimte weg aan enkele racers. Bij andere coureurs hoeft dat niet, want die tonen aardig wat respect. Maar ja, Max… De kans is zeker aanwezig om met hem in aanraking te komen als je hem geen extra ruimte geeft. Dus meestal doe je dat."

Magneet

Verstappen eindigde na een lange inhaalrace als zesde in Mexico-Stad. Kort na de start tikte zijn bolide de wagen van Hamilton aan. Later in de race kwam de kopman van Red Bull ook in aanraking met de Mercedes van de Fin Valtteri Bottas. Daarbij liep de auto van de Nederlander een lekke band op, waardoor hij grote achterstand opliep.

Hamilton benadrukt wel dat hij vindt dat Verstappen niet opzettelijk gevaarlijk rijdt. „Ik denk niet dat het met opzet was. Hij is een soort magneet voor dit soort situaties.”

‘Ja en ja’

Als Sebastian Vettel antwoord moet geven op de vraag of de coureurs Max anders benaderen en of hij misschien de agressiefste coureur op de baan is, zegt hij: „Ja en ja.” Op de vraag om een uitgebreider antwoord, vervolgt hij: „Nee. Knip en plak het antwoord van Lewis maar. Dat klopt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Het is beter om Max wat meer ruimte te geven’
Sluiten