Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 28 okt 2019

Vrouw verliest geheugen bij bevalling, echtgenoot schrijft liefdesboek

Het lijkt bijna een filmscenario: het Amerikaanse echtpaar Steve en Camre Curto zijn al tien jaar bij elkaar, maar daar kan Camre zich na haar bevalling niks meer van herinneren. Ze verloor daarbij namelijk haar geheugen. De manier waarop Steve daarmee omgaat is echter té romantisch! 

Steve zocht een manier om zijn vrouw herinneringen terug te geven over al die jaren dat ze samen zijn geweest. Als oplossing schreef hij een boek. Hij gaf het boek zelf uit en de release-datum was op de dag dat het koppel vier jaar getrouwd was. Onder de naam But I Know I Love You omschrijft hij hun liefdesverhaal vanaf het begin.

Moeilijk

Hoewel Camre, die nu 31 jaar oud is, het ontzettend leuk vindt om het boek te lezen, kan ze zich niets herinneren van wat er in het boek omschreven staat. „Alles in het boek is een herinnering van waar wij doorheen gegaan zijn en wat ik heb gemist. Ik geniet er van om het boek te lezen, maar het voelt ook een beetje raar”, vertelt ze aan Good Morning America.

„Soms is het moeilijk voor me", vervolgt ze. „Omdat het boek alles weergeeft wat ik heb meegemaakt, maar ik dat gewoon niet meer in mij heb zitten."

Beroerte

Camre’s zwangerschap ging helemaal goed, tot ze rond de 33 weken opeens constant over moest geven. Camre’s keel zwol op, waardoor ze moeite had met ademhalen. Steve bracht haar snel naar het ziekenhuis, terwijl Camre er ondertussen steeds slechter aan toe was.

Camre kreeg een spoedbevalling en de artsen wisten hun zoontje Gavin gelukkig gezond ter wereld te brengen, maar Camre kreeg een catastrofale beroerte die beide kanten van haar hersenen trof. Zowel haar lange- als kortetermijngeheugen werden hierdoor aangetast. Hierdoor kan ze zich niets meer herinneren van voor de bevalling en korte termijnherinneringen werken ook niet goed meer bij haar. Wat haar is overkomen is volgens de artsen enorm zeldzaam.

Steve: „Toen ze uit haar coma kwam, klopte er iets niet. Ze had geen idee wie ze was of dat ze net was bevallen. Ze wist niet wie ik was, of wie haar ouders waren…"

„Ik woonde eigenlijk in het ziekenhuis. Ze willen dat het kind na de geboorte een band met de moeder aangaat, maar dat kon niet, dus deed ik alle voedingen en aanrakingen met hem."

Twee baby’s

Volgens Steve leek het alsof hij niet één, maar twee baby’s in huis had. Want hoewel Camre fysiek in orde was, wist ze eenvoudige dingen niet meer uit te voeren. Zo vergat ze elke dag om zich aan te kleden en haar tanden te poetsen.

Tijdens de eerste maanden van het herstel leefde Camre bij haar ouders en Gavin in het huis bij Steve. Tijdens een van de eerste nachten dat Steve en Camre samen op de bank zaten, zei Camre tegen hem: „Ik weet niet wie je bent, maar ik weet dat ik van je hou." Dat is wat Steve altijd is bijgebleven. „Het was de onzichtbare kracht achter alles."

Na de geboorte lag Camre dertig dagen in het ziekenhuis. Ook zoontje Gavin lag in het ziekenhuis vanwege zijn vroeggeboorte. Uiteindelijk duurde dat 36 dagen. De twee zijn fysiek nu zo goed als in orde. Mentaal is het zwaar, maar Camre laat zich niet kisten: „Mijn man en zoon slepen mij erdoorheen. Elke keer als ik Gavin en Steve zie, moet ik van binnen en buiten lachen. De liefde van familie is wat het allerbelangrijkste is en wat mij er elke dag doorheen sleept. Ik vertel mijzelf elke dag dat alles goed komt en ik ga door."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw verliest geheugen bij bevalling, echtgenoot schrijft liefdesboek
Sluiten