Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 jul 2019 / 16:11 uur

Teuns wint bergrit, geel Ciccone, klap Kruijswijk

Dylan Teuns (Bahrain) heeft de zesde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste bergrit met aankomst op La Planche des Belles Filles. Teuns versloeg in een sprint zijn medevluchter Giulio Ciccone. De Italiaan van Trek-Segafredo nam de gele leiderstrui over van de Fransman Julian Alaphilippe.

Teuns vertrok al vroeg in de rit met nog dertien metgezellen, waaronder zijn landgenoot en bergkoning Tim Wellens. Op de slotklim bleef hij met Ciccone over. De twee beleven lang bij elkaar op de heel steile aankomst. Uiteindelijk plooide de Italiaan voor de Belg.

Landa opent

Daarachter was het Mikel Landa die het bal opende onder de klassementsmannen. Het was uiteindelijk Groupama-FDJ dat het gat op de Spanjaard dichtkreeg, totdat Alaphilippe en Geraint Thomas versnelde. Thomas was uiteindelijk de sterkste van de klassementsmannen en werd vierde in de daguitslag.

Steven Kruijswijk verging het minder goed. De kopman van Jumbo-Visma kon niet mee op de laatste stroken en verloor uiteindelijk ruim een halve minuut op de Britse Tourwinnaar van afgelopen jaar. Hij zakte daardoor naar de achtste plek in het algemeen klassement op ruim een minuut van Ciccone.

Sterkere Bennett

Kruijswijk moet binnen de ploeg voorlopig zijn meerdere erkennen in George Bennett. De Nieuw-Zeelander klom een stukje sneller dan Kruijswijk en staat voorlopig op een vierde plek voor ook Thomas en Bernal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teuns wint bergrit, geel Ciccone, klap Kruijswijk
Sluiten