Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 jul 2019 / 15:09 uur

VVD-fractieleider Emmen aangehouden om orgaanhandel

De fractieleider van de VVD in Emmen, de 49-jarige Johan Scheltens, is maandag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2017 en 2018 via zijn bedrijf illegaal organen en andere delen van koeien en schapen naar Azië heeft geëxporteerd. Daarbij zou hij papieren hebben vervalst.

Terugtreden

Zolang het onderzoek tegen hem loopt, trekt Scheltens zich terug als voorzitter van de VVD-fractie, zo werd donderdag bekend. Hij blijft wel raadslid. Aan het Dagblad van het Noorden liet de politicus weten het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.

Het ging volgens het Openbaar Ministerie (OM) om ruim 400 ton dat in containers naar Azië is vervoerd. Op papier leek het of de producten naar Bulgarije gingen. Voor Europa geldt andere regelgeving.

Meer onrust

Eerder deze maand kreeg een 31-jarig mederaadslid van de PVV in Emmen een werkstraf van 150 uur opgelegd nadat was gebleken dat een aangifte van bedreiging die hij juni vorig jaar deed, vals was.

Ondertussen deed een raadslid van de PvdA Emmen aangifte tegen de PVV-fractie van Utrecht. „Ugbaad Killinci verscheen met een screenshot uit een Nieuwsuur-uitzending op de Facebook-pagina de PVV. Daarop kwamen veel grove reacties binnen. Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden”, stelt Killinci. „Dit raakt mij en maakt mij ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post. Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen.”

https://www.facebook.com/ugbaad87/posts/10162235243830604

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD-fractieleider Emmen aangehouden om orgaanhandel
Sluiten