Metro en ANP
Metro en ANP Sport 31 jul 2019

Ten Hag en Wiegman genomineerd door FIFA

Erik ten Hag (Ajax) en Sarina Wiegman (Nederlands Elftal vrouwen) zijn woensdag door de wereldbond FIFA genomineerd voor beste coach mannen- en vrouwenvoetbal.

Ten Hag is een van de tien genomineerden voor de verkiezing van beste coach bij de mannen. De trainer van Ajax was het afgelopen seizoen zeer succesvol bij de Amsterdammers. Ten Hag won met Ajax de landstitel, de beker en bereikte de laatste vier in de Champions League.

Klopp en Guardiola

Ten Hag bevindt zich in het gezelschap van onder anderen de Duitser Jürgen Klopp, die met Liverpool de Champions League won, en de Spanjaard Pep Guardiola, die Manchester City naar de titel in de Premier League loodste. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite, de Franse bondscoach Didier Deschamps en de Portugese bondscoach Fernando Santos zijn genomineerd.

Ten Hag en Wiegman genomineerd door FIFA
Sarina Wiegman tijdens een persconferentie op het WK vrouwenvoetbal. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Sarina Wiegman behoort ook dit jaar weer tot de kandidaten die tot beste coach van de wereld in het vrouwenvoetbal kunnen worden uitgeroepen. De bondscoach van het Nederlands vrouwenteam is net als Ten Hag een van de tien genomineerden.

WK-finale in Frankrijk

Wiegman dankt haar nominatie aan de verrichtingen van Oranje op het afgelopen WK in Frankrijk. Nederland haalde daar de finale, waarin het verloor van de Verenigde Staten. De bondscoach was in 2017 al eens de beste coach van een vrouwenteam. Dat jaar won ze met de ‘Leeuwinnen’ de Europese titel.

Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams kunnen vanaf woensdag online hun stem uitbrengen. De winnaars worden maandag 23 september bekend tijdens het gala van de FIFA Football Awards in Milaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ten Hag en Wiegman genomineerd door FIFA
Sluiten