Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2019 / 12:44 uur

Taakstraf voor het negeren van bandenspanningslampje

Doorrijden met een brandend waarschuwingslichtje op zijn dashboard kwam een 38-jarige man uit Moordrecht duur te staan. Een lampje vertelde hem dat zijn bandenspanning te laag was. Toch reed hij nog 21 kilometer door totdat hij met een kapotte band strandde op de linker rijstrook van de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel.

Blijvend letsel

Een aansnellende auto achter hem kon de gestrande auto niet meer ontwijken, klapte daar met 120 kilometer per uur achterop en sloeg enkele malen over de kop. De 47-jarige bestuurder werd uit de auto geslingerd en liep daarbij ernstig en blijvend letsel op, waaronder breuken aan zijn rugwervels.

Tegen de Moordrechtse bestuurder die het bandenspanningslampje negeerde werd 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar geëist. De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem woensdag tot een taakstraf van veertig uur, ook is hij zijn rijbewijs zes maanden kwijt als hij nogmaals een overtreding begaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Taakstraf voor het negeren van bandenspanningslampje
Sluiten